Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • ПОРАДИ
  • Натуральна підгодівля полуниці для багатого врожаю. Перевірена роками!

Натуральна підгодівля полуниці для багатого врожаю. Перевірена роками!

admin
18 Червня, 202118 Червня, 2021 Коментарі Вимкнено до Натуральна підгодівля полуниці для багатого врожаю. Перевірена роками!

Важко знайти дачника, який не вирощував б полуниці на своїй грядці, і це не дивно адже це дуже смачна ягода. Але не завжди вдається зібрати гарний урожай полуниці. Знаючи деякі секрети виростити щедрий урожай полуниці не так вже й складно.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Першу підгодівлю проводимо настоєм кропиви. Молоді пагони потрібно дрібно порубати і залити теплою водою. Обсяг посуди потрібно підбирати виходячи з кількості кущів полуниці. Настоюємо 3 – 4 дні, після чого розводимо літр настою в 10 л. води і поливаємо 0,5 – 1 л. під кущик.

Така підгодівля активізує кореневу систему полуниці. Проводити її потрібно, коли прогрілася земля. Зазвичай це збігається з початком активного зростання кропиви.

Після того, як тільки починають з’являтися нові молоді листочки, готуємо розчин для другої підгодівлі. Для цього нам знадобиться:

  • борна кислота;
  • марганцівка;
  • нашатирний спирт;
  • йод;
  • попіл деревний або від спалювання бадилля.

Половину чайної ложки борної кислоти розчиняємо в літрі гарячої води і виливаємо у відро. Стільки ж буде потрібно і марганцівки. Її можна розчиняти в цьому ж відрі.

Додаємо 10 крапель йоду і 2 столових ложки нашатирного спирту. Останній інгредієнт – попіл. Буде потрібно 100 – 150 г на відро. Можна просто посипати під кожен кущик по жмені сухого попелу. Ретельно перемішуємо і проливаємо цим розчином кожну рослину по 0,5 л.

Крім постачання полуниці доступним азотом і мікроелементами, така підгодівля захистить ягоду від хвороб, які в цей час також активізуються.

Навігація записів

Збільшуємо міцність і якість цементного розчину в кілька разів
Шашлик на маринованих помідорах! Ділюся рецептом соковитого і смачного м’яса

Related Articles

Підвищуємо врожайність цибулі: Яке добриво та коли саме слід вносити

Viktor
16 Травня, 202516 Травня, 2025 Коментарі Вимкнено до Підвищуємо врожайність цибулі: Яке добриво та коли саме слід вносити

Кaртопля рiзного кoльору, жoвта, біла, червона – яка смaчніша, яка крaще зберігається

Viktor
4 Травня, 20254 Травня, 2025 Коментарі Вимкнено до Кaртопля рiзного кoльору, жoвта, біла, червона – яка смaчніша, яка крaще зберігається

“Така радість”: Притула замилував обіймами з дочкою на тлі Києво-Печерської лаври. Фото

Viktor
6 Квітня, 2025 Коментарі Вимкнено до “Така радість”: Притула замилував обіймами з дочкою на тлі Києво-Печерської лаври. Фото

Цікаве за сьогодні

  • Рyбіо обговорив з Лaвровим вiйну в Укрaїні: каже, PФ запропонувала “новий підхід”
  • Шпuгунський скандал у Єврoкомісії: перекладачку звільнили за підозрою у роботі на Москву
  • Найсмачніший рулет із кабачків: поки сезон, готую дуже часто. Миттєво зникає зі столу!
  • “Свiт буде здивoваний”! Гeнерал анoнсував нові спецoперації Укpаїни пpoти рocії
  • Найсмачніша Каша В світі. Каша як «Десерт». Мало хто знає цей Рецепт
  • “Добра та справедлива”: внаслідок атаки PФ на Київ загuнула 22-річна поліцейська
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes