Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Як із французької пекарні! Смачна та ароматна випічка: такі м’які круасани

Як із французької пекарні! Смачна та ароматна випічка: такі м’які круасани

Viktor
8 Листопада, 20248 Листопада, 2024 Коментарі Вимкнено до Як із французької пекарні! Смачна та ароматна випічка: такі м’які круасани

Ми звикли думати, що круасани – це виключно французький вид випічки. Проте задовго до французів цей вид хлібобулочного виробу винайшли пекарі Австрії. Це сталося в XIII столітті, тоді за історичними зведеннями в кулінарних книгах країни згадувався хліб півмісяць.

Саме так з французької перекладається круасан. Справжню популярність  випічка почала набувати в 1920 роки. Робилися круасани з пісного тесту, були доступні масам. Завдяки цьому факту незабаром випічка стала візитною карткою Парижа.

Інгредієнти для круасанів:

  • молоко – 300 мл;
  • жовток – 1 шт.;
  • дріжджі – 15 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  •  цукор – 100 г;
  • сіль – ч. л.;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • борошно – 800 г;
  • рослинна олія – ​​100 мл.

Приготування круасанів:

Підігріваємо молоко до 60 градусів на плиті або в мікрохвильовій печі. Додаємо до молока дріжджі, яйце, цукровий пісок та олію. Ретельно збиваємо продукти вінчиком до розчинення гранул цукру.

Висипаємо в отриману суміш борошно, важливо робити це частинами. Солимо і вимішуємо щільне і липке тісто, поки не додамо весь сипкий продукт.

Залишаємо тісто у теплому місці під харчовою плівкою на 3 години. Після закінчення часу заново обминаємо тісто і розкочуємо у великий прямокутний пласт.

Згортаємо пласт у конвертик, у кілька шарів і даємо настоятися 15 хвилин під плівкою чи тарілкою.

Поки що розтоплюємо на водяній бані вершкове масло. Знову розгортаємо великий пласт, змащуємо розтопленим маслом.

Розрізаємо пласт подібно до піци — на витягнуті трикутники. Кожен такий трикутник згортаємо в рулет – виходить заготівля круасану.

Кладемо на лист папір для випічки і переміщуємо на нього заготовки круасанів. Залишаємо тісто трохи піднятися на півгодини.

Змащуємо тісто сумішшю з жовтка та столової ложки молока. Розігріємо духовку до 200 градусів, випікаємо круасани 35 хвилин.

В результаті виходить дуже смачна та ароматна випічка, як із французької пекарні.

Варто спробувати приготувати круасани хоча б раз.

Навігація записів

На вiдбудову зібрали близько 1,5 млн, але нічого не зрoбили: на Київщині невдоволені бaтьки учнів ліцею перекривали траcу. Фото
Люди, вас обманюють Покажіть це ВlДЕ0 народу і 3ЕЛЕНСЬК0МУ. Мамu і дружuнu війsьковuх розповіли ш0kуючу правду Подробиці

Related Articles

Це найвдаліший рецепт ватрушок з усіх, що я пробувала! 

Viktor
15 Грудня, 202515 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Це найвдаліший рецепт ватрушок з усіх, що я пробувала! 

Салати з руколою — 10 оригінальних рецептів в домашніх умовах

Viktor
14 Грудня, 202514 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Салати з руколою — 10 оригінальних рецептів в домашніх умовах

Картопляні брізолі з фаршем

Viktor
14 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Картопляні брізолі з фаршем

Цікаве за сьогодні

  • Священник Філюк поставив крапку в одвічній суперечці про жіночий дрес-код у церкві
  • Умєрoв очікує до кінця дня вийти на домовленість з США, яка “наблизить нас до миру”
  • У Києві зафільмували зворушливий момент — військовий танцював з коханою просто на вулиці
  • «Критичні пошкодження». СБУ вперше в історії врaзила роcійський підвoдний човен дронами Sub Sеa Baby. Відео
  • Це найвдаліший рецепт ватрушок з усіх, що я пробувала! 
  • Зaрплати чинoвників в Україні знову ростуть: в якій установі заробляють найбільше
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes