Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Вергуни: всього 5 інгредієнтів і величезна гора улюбленої випічки з дитинства у вас на столі

Вергуни: всього 5 інгредієнтів і величезна гора улюбленої випічки з дитинства у вас на столі

Viktor
31 Жовтня, 202431 Жовтня, 2024 Коментарі Вимкнено до Вергуни: всього 5 інгредієнтів і величезна гора улюбленої випічки з дитинства у вас на столі

Сьогодні зробимо класичний варіант, вергуни на горілці. Не варто переживати з приводу наявності алкоголю в рецепті, він весь випарується. Але саме завдяки цьому вергуни і вийдуть такими, як потрібно, хрусткими і пористими.

Необхідні продукти:

  • яйце – 2 шт.
  • горілка – 1 ст.л.
  • борошно – 1 склянка
  • сіль – 0,25 ч.л.
  • цукрова пудра – 2 ст.л.

олія соняшникова для смаження

Покроковий процес приготування:

1. Підготувати все необхідне.

2. Тісто дуже зручно замішувати за допомогою кухонного комбайна, на це піде не більше хвилини. У чашу всипати борошно і сіль.

3. Розбити яйця, додати холодну горілку.

4. Прокрутити. Вийде досить туге тісто. Якщо робити вручну, то спочатку збовтати яйця з сіллю і горілкою, а потім підсипати борошно.

5. Зібрати тісто в кулю, накрити тарілкою і залишити на 15-20 хвилин. За цей час розвивається клейковина і маса стає значно м’якша. Тіста на вигляд трохи, але з нього вийде ціла гора хмизу.

6. Відокремити половину тіста і розкачати в якомога більш тонкий пласт, трохи підсипаючи поверхню борошном. Нарізати на смужки, завтовшки 3-4 сантиметри.

7. Потім поперек на фрагменти, їх розмір за бажанням, можна, щоб були і великі, і поменше. У центрі кожного шматочка зробити невеликий надріз. Протягнути в нього один з країв і вивернути.

8. Вийдуть красиві заготовки. Точно так вчинити з другою частиною тіста.

9. У сотейнику добре розігріти олію, її знадобиться багато, щоб вергуни вільно плавали. Викласти стільки, скільки дозволяє діаметр посуду, але не дуже щільно. Заготовки відразу ж збільшаться в розмірах. Смажити до зарум’янювання з двох сторін.

10. Поки гарячі, рясно посипати цукровою пудрою, пам’ятаючи про те, що тісто взагалі несолодке. Дуже смачно подавати хмиз з чаєм або молоком. Смачного!

Навігація записів

Корейців перебuли! БІЛОРУСИ ОБЄДНAЛИСЬ із ЗСУ! ПЕРЕЙШЛИ кордон. ПЕРШІ 700 десантників. Зрадuлu
Насувається люта негода: області накриє ураганний вітер і почне засипати снігом.

Related Articles

Це найвдаліший рецепт ватрушок з усіх, що я пробувала! 

Viktor
15 Грудня, 202515 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Це найвдаліший рецепт ватрушок з усіх, що я пробувала! 

Салати з руколою — 10 оригінальних рецептів в домашніх умовах

Viktor
14 Грудня, 202514 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Салати з руколою — 10 оригінальних рецептів в домашніх умовах

Картопляні брізолі з фаршем

Viktor
14 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Картопляні брізолі з фаршем

Цікаве за сьогодні

  • Це найвдаліший рецепт ватрушок з усіх, що я пробувала! 
  • Зaрплати чинoвників в Україні знову ростуть: в якій установі заробляють найбільше
  • “Тpивожний дзвiночок” на пеpеговоpах в Беpліні! Спливло нeмиcлиме. Деталі…
  • Укрaїнці готові тeрпіти вiйну стільки, скільки потрібно? Що показало опитування КМIС
  • За Скороход внесли заставу у понад 3 мільйони гривень
  • «Укрзалізниця» попередила про затримку потягів через обстріл Дніпропетровщини: список
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes