Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Такий зефір буде готовий вже через 2 години. Яблучний десерт із приємною кислинкою

Такий зефір буде готовий вже через 2 години. Яблучний десерт із приємною кислинкою

Viktor
20 Березня, 202520 Березня, 2025 Коментарі Вимкнено до Такий зефір буде готовий вже через 2 години. Яблучний десерт із приємною кислинкою

Яблука очищаємо від шкірки та насіннєвих коробочок, викладаємо у форму для запікання, змащену вершковим маслом. До яблук виливаємо 100 мл води, запікаємо при 180 градусах півгодини у духовці.

Після запікання перекладаємо яблука в глибоку тару та занурювальним блендером перетворюємо на пюре.

Поки охолоджується пюре, збиваємо до білої піни білки.

До білків поступово висипаємо 150 г цукру та лимонну кислоту, збиваємо міксером до білих стійких піків. Далі прибираємо безе в холодильник, а в сотейник викладаємо 200 г пюре.

До пюре виливаємо воду, додаємо агар-агар, залишки цукру та ванільний цукор. На середньому вогні змішуємо інгредієнти та доводимо до кипіння.

Кип’ятимо пюре з агар-агар не менше кількох хвилин, постійно помішуємо віночком. Викладаємо пюре до білкової маси, збиваємо компоненти міксером до стійких піків.

Відразу перекладаємо суміш у кондитерський мішок із насадкою у вигляді зірки, відсаджуємо зефір на харчову плівку.

Залишаємо зефір на 2 години при кімнатній температурі.

Зефір за смаком виходить яблучним, злегка кислим.

За бажанням можна присипати його сумішшю крохмалю та цукрової пудри.

Інгредієнти для яблучного зефіру:

  • Яблука – 1 кг;
  • Вода – 180 мл;
  • Агар-агар – 8 г;
  • Цукор – 250 г;
  • Лимонна кислота – 2 г;
  • Ванільний цукор – 10 г;
  • Білки яєць – 2 шт.

Навігація записів

Підкорять своєю легкістю! Пишні дріжджові пончики з повидлом
Юлiя Тимoшенко: “Лише укрaїнці вирішувaтимуть свoю дoлю”

Related Articles

Це найвдаліший рецепт ватрушок з усіх, що я пробувала! 

Viktor
15 Грудня, 202515 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Це найвдаліший рецепт ватрушок з усіх, що я пробувала! 

Салати з руколою — 10 оригінальних рецептів в домашніх умовах

Viktor
14 Грудня, 202514 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Салати з руколою — 10 оригінальних рецептів в домашніх умовах

Картопляні брізолі з фаршем

Viktor
14 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Картопляні брізолі з фаршем

Цікаве за сьогодні

  • Це найвдаліший рецепт ватрушок з усіх, що я пробувала! 
  • Зaрплати чинoвників в Україні знову ростуть: в якій установі заробляють найбільше
  • “Тpивожний дзвiночок” на пеpеговоpах в Беpліні! Спливло нeмиcлиме. Деталі…
  • Укрaїнці готові тeрпіти вiйну стільки, скільки потрібно? Що показало опитування КМIС
  • За Скороход внесли заставу у понад 3 мільйони гривень
  • «Укрзалізниця» попередила про затримку потягів через обстріл Дніпропетровщини: список
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes