
Смажити рибу в холодну пору року стає особливо трудомістким, запах довго не вивітрюється і при звичайному способі смаження бризки олії розлітаються по всій кухні. Вирішити проблему виявилося простіше простого: навіть при смаженні дрібної рибки, мойви, хамси та кільки, ніякого запаху не залишається. Досить укласти рибу спочатку в папір.
Інгредієнти:
- 1 кілограм кільки (цей спосіб працює і на будь-якій іншій рибі),
- соняшникова олія,
- сіль,
- перець,
- трохи борошна
Як приготувати мойву та кільку в папері
Смажити будемо в щільному пергаментному папері.
Рибу попередньо чистимо, прибираємо все всередині та промиваємо.
Борошно змішуємо із сіллю та перцем, потім обвалюємо в ньому рибу.
Розстеляємо на робочій поверхні щільний пергаментний папір.
Змащуємо його олією і розкладаємо рибу навколо.
Рибу також проливаємо олією, потім акуратно запаковуємо папір під розмір сковороди.
Перекладаємо упаковану рибу на розігріту сковороду і просто смажимо, вже без олії.
Весь запах залишиться усередині.
У такий же спосіб готувати можна будь-яку рибу, у тому числі й червону. Смачного!