Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Як зварити густе полуничне варення на зиму з цілими ягодами. 5 докладних рецептів

Як зварити густе полуничне варення на зиму з цілими ягодами. 5 докладних рецептів

Viktor
5 Червня, 20255 Червня, 2025 Коментарі Вимкнено до Як зварити густе полуничне варення на зиму з цілими ягодами. 5 докладних рецептів
  1. Рясне полуничне варення з цілими ягодами
    Для того що б зробити будь-яке варення не тільки полуничне густим його потрібно дуже довго варити. Так часу йде набагато більше, але зате смак від цього тільки виграє .

Інгредієнти:

Полуниця 1 кг
Цукор 1 кг
Як приготувати варення:

Для того що б полуниця добре проварилася не купуйте більші ягоди, в цьому рецепті вітаються маленькі ягоди. Полуницю обов’язково промити перебрати й просушити. Після мийки я її викладаю на рушник приблизно на 20-30 хвилин і періодично перевертаю, щоб вся зайва вода вбралася в рушник.
Далі чверть від усієї підготовленої полуниці закладаємо в каструлю і пересипаємо не великий порцією цукру. Далі подаємо ще шар полуниці й також пересипаємо його цукром.
Залиште ягоди в цукрі на 7-9 годин. Я роблю це з вечора і залишаю на всю ніч. Вранці ви побачите що полуниця дала багато соку – це добре. Тепер за допомогою шумівки потрібно дістати ягоди. Так би мовити, відокремити ягоди від соку.

Ягоди складаємо окремо, а сироп ставимо на плиту і варимо його приблизно 20-30 хвилин після закипання. Не забуваємо перемішувати його, щоб він не пригорів. За час варіння сироп стане густим і зменшиться в розмірах приблизно на одну третину.
Знімаємо його з нагріву і засипаємо в нього ягоди. Ми залишаємо знову на 8-10 годин ягоди в гарячому сиропі.
Увечері коли прийдете з роботи знову дістаємо полуницю з сиропу і варимо сироп 20-30 хвилин після закипання періодично помішуючи.
І знову засипаємо полуницю в сироп і залишаємо на ніч в сиропі.
Вранці повторюємо процес заново, але тепер коли проварите сироп 20 хвилин, ягоди закладаємо в киплячий сироп і варимо все разом близько 5-7 хвилин. Після чого можна розкладати варення по банках і закривати його кришками.
Все наше полуничне варення готове. Закручені банки переверніть і укрийте чимось теплим, наприклад ковдрою. Тримаємо банки кришками вниз до повного охолодження.

  1. Варення з полуниці на зиму з желатином
    В останні роки стало набирати обороти полуничне варення зварене з додаванням желатину. Якщо сказати чесно, то це практично не варення, а полуничний джем, але в джемі немає цілих ягід, а значить це все-таки варення і причому дуже густе варення.

Інгредієнти:

1 кг полуниці
1 кг цукру
10 г желатину
Пів лимону
Як приготувати варення:

Як завжди переберіть полуницю і видаліть з неї листочки й плодоніжки. Добре промийте та просушіть на рушник або друшляку.
Підготовлені ягоди пересипте цукром і залиште на 2-3 години. За цей час ягода пустить сік. Що б прискорити процес кожну годину акуратно перемішуйте полуницю з цукром.
Години через 3-4 можна поставити каструлю на плиту і прокип’ятити полуницю. При появі пінки зніміть її ложкою.
Після кип’ятіння залиште полуницю в кімнаті на 7-8 годин настоюватися.

Далі відберіть половину полуниці в окрему місткість, а решту перетворіть в пюре за допомогою блендера. Потім в отримане полуничне пюре перекладаємо цілі ягоди й додаємо сік з половини лимона.
Желатин приготувати по інструкції на упаковці.
Всю полуницю ставимо на плиту доводимо до кипіння, додаємо желатин і варимо ще 5-6 хвилин.
Після можна розкласти варення по стерилізованих банках.
Банки закручуємо кришками та зберігаємо до повного охолодження, кришками вниз під теплою ковдрою. Звичайно в гарячому вигляді варення буде рідким, але коли воно досить охолоне і постоїть желатин загусне і варення буде густим як холодець.

  1. Класичний рецепт полуничного варення з цілими ягодами
    Варити густе полуничне варення за класичним рецептом простіше. Воно також виходить густим за рахунок уварювання сиропу. Правда при перемішуванні потрібно бути по акуратніше що б не розірвати ягоди і тоді у вас все вийде.

Інгредієнти:

Полуниця 2 кг
Цукор 1,2 кг
Як приготувати варення:

Звичайно до приготування полуничного варення найкраще приступати з вечора що б ягоди встигли просочитися цукром і пустити сік до ранку.
Переберія полуницю знімаючи з неї листочки й гілочки також важливо не пропустити в варення зіпсовані ягоди. Тільки цілі стиглі й тверді екземпляри допускаються до приготування з них варення.
Перебрану полуницю промити просушити й пересипати цукром. Чергуйте шари полуниці та цукру. Після додавання цукру залишаємо таз з полуницею на ніч.
Вранці акуратно за допомогою шумівки дістати всю полуницю що б в тазу залишився тільки виділився сироп. Ставимо таз на повільний вогонь і починаємо уварювати сироп постійно його помішуючи. Важливо щоб весь цукор розчинився.

Після 5 хвилин кипіння сиропу додайте в нього всю полуницю. Дочекайтеся коли все ще раз закипить проваріть 5-6 хвилин і вимикайте нагрівання повністю. Ми залишаємо варення на плиті остигати на найближчі 7-8 годин.
Через 8 годин знову кип’ятимо варення і варимо його як мінімум 10-15 хвилин. Після чого можна перевірити наскільки воно стало густим. Наберіть в ложку варення і капніть трохи на тарілку. Через пару хвилин крапелька охолоне і відразу стане зрозуміло наскільки варення вийшло густим. Якщо густота вас застаріває зупиняємо варіння і розкладаємо варення по стерилізованих банках. А якщо немає, то варіть до тієї густоти яка вам потрібна.
Закручені кришками банки перевертаємо вверх дном закутують їх в теплу ковдру і залишаємо в такому положенні до повного охолодження. Після чого переносимо в прохолодне місце для тривалого зберігання.

  1. П’ятихвилинка на густому сиропі
    Завдання поставлене зварити ароматне і густе варення так що б ягоди залишилися цілими й неушкодженими. А також важливо що б це варення добре зберегло всі вітаміни й аромат літньої полуниці.

Інгредієнти:

1 кг цукру
1,2 полуниці
Як приготувати варення:

Полуницю промити та перебрати.
1 кг цукру залити 100 мл води й перемішати. Цукор звичайно відразу не розчинитися, але якась його частина точно.
Ставимо каструлю з цукром на повільний вогонь і топимо цукор на повільному вогні постійно перемішуючи. Справа не з простих, але її можна подужати. Як тільки маса почне закипиати це означає що цукор почав перетворюватися в сироп. Особливо уважно стежте за тим що б він не пригоріла і не взявся грудкою.
Після того як сироп закипів додаємо ягоди й акуратно перемішуємо. Перемішати так що б не пошкодити ягоди також не просте завдання. Зробити це простіше якщо взяти в руки рушник обхопити каструлю і трохи трусити її що б полуниця поступово занурювалася в сироп. Знову доводимо до кипіння. Варимо варення 5 хвилин і знімаємо з вогню.

Розкладаємо по банках і закручуємо кришками.
Як і в інших випадках вам може здатися що варення не досить густе, але запевняю вас коли сироп охолоне він зробиться набагато густіше.

  1. Ароматне варення з полуниці з м’ятою і лимоном
    Спробуйте приготувати ароматне полуничне варення з додаванням м’яти й лимона. Цей рецепт мені попався минулого року і я спробував зробити кілька баночок заради експерименту. Коли взимку пробували, вирішили що в цьому році приготуємо ще більше цього чуда.

Інгредієнти:

1 кг полуниці
800 г цукру
5-6 гілочок м’яти
1 лимон
Як приготувати варення:

Полуницю спочатку промити, тільки потім перебрати. Якщо зробити навпаки, то ягоди можуть увібрати багато зайвої вологи що нам не потрібно.
Перебрані ягоди пересипати цукром і залишити на ніч у прохолодному місці.
Так якщо залишити в теплому на ніч є ризик що до ранку полуниця може забродити й варення вже не вийде.
Вранці проваріть полуницю на повільному вогні 5-10 хвилин і залиште остигати до вечора.
Увечері добре промийте гілочки м’яти. З лимона зніміть цедру. Важливо зняти тільки жовту частину оскільки біла може гірчити. Найпростіше це робити за допомогою терки.
З лимона відіжміть сік.
Ставимо варення на плиту додаємо м’яту, цедру, і вичавлений з лимона сік.

Доводимо варення до кипіння варимо 5-10 хвилин.
Далі беремо стерилізовані банки й розливаємо варення по банках.
Взимку коли відкриєте варення, то звичайно ж відчуєте не тільки аромат м’яти й лимону, але і легкий присмак. По правді кажучи варення виходить не дуже густе, але зате воно дуже добре підходить для пирогів і десерту.
Смачного!

Навігація записів

Корuгував воpожі удари по Пoлтавщині й Дніпропетровщині: CБУ затримала 16-рiчного інфoрматора ГPУ
Смажимо мойву та кільку в пaпeрі, без запаху та бризок жиру по всій кухні

Related Articles

Як коржики, але набагато смачніші. Губки на кефірі: подобаються і дітям і дорослим

Viktor
21 Червня, 2025 Коментарі Вимкнено до Як коржики, але набагато смачніші. Губки на кефірі: подобаються і дітям і дорослим

Котлети без м’яса, які не вбирають олію під час смаження

Viktor
20 Червня, 202520 Червня, 2025 Коментарі Вимкнено до Котлети без м’яса, які не вбирають олію під час смаження

Як я готую найсмачнішу смажену рибу і дуже смачний і підходящий до неї соус! Усі мої друзі просили мене про цей рецепт!

Viktor
18 Червня, 2025 Коментарі Вимкнено до Як я готую найсмачнішу смажену рибу і дуже смачний і підходящий до неї соус! Усі мої друзі просили мене про цей рецепт!

Цікаве за сьогодні

  • У Сyмах внаслідок влучання російського безпілотника пошкоджені пoкрівля та близько 20 вiкон у багатоповерхівці
  • “Укрaїна буде захищaтись”: Зеленський відповів Путіну й закликав світ визначатись. Відео
  • Лукaшенко пiшов на поcтупки США на тлі зуcтрічі з Келлогом. Дuктaтор уxвалив неcподіване рiшення…
  • “У мене син – військовий, капітан”: Український захисник у полоні весь час молився за сина, який служить у ЗСУ (відео)
  • Китай відкинув обережність у наданні військової допомоги росії, – The Economist
  • Як коржики, але набагато смачніші. Губки на кефірі: подобаються і дітям і дорослим
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes