Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Щодня печу, але це печиво найчастіше! Бо дуже смачне

Щодня печу, але це печиво найчастіше! Бо дуже смачне

Viktor
9 Грудня, 20249 Грудня, 2024 Коментарі Вимкнено до Щодня печу, але це печиво найчастіше! Бо дуже смачне

Повітряне пісочне печиво. Колись давно таке  тісто стало для мене відкриттям. Таке тісто я називаю “2 в1” так як воно поєднує в собі все найсмачніше: від дріжджового – м’якість та пишність, від пісочного – розсипчастість та крихкість.

Інгредієнти:
Вершкове масло – 250 гр
Цукор – 80 гр
Ванілін – 1 пачка
Яйця – 3 шт
Дріжджі – 1 пачка (7 гр) або (сирі 20 гр)
Вода – 80 мл
Борошно – 500-550 гр
Сіль – 1/3 ч.л.

Ділюся рецептом приготування:
Отже приступаємо, спочатку активуємо дріжджі, заодно перевіримо їхню працездатність, в миску вливаємо 80 мл води, додаємо 1 ч.л. цукру і додаємо 1 пачку сухих дріжджів у мене в пачці 7 грамів, перемішуємо і залишаємо на 5-10 хвилин.

Масло вершкове 250 грам заздалегідь дістанемо з холодильника, щоб воно стало м’яким, додамо 80 грам цукру та ванілін, збиваємо до пишності міксером і додаємо 3 яйця по 1, додаємо спочатку одне яйце, розбиваємо його в масло, потім наступне і так 3 яйця.

Тепер вливаємо активовані дріжджі та борошно 550 грамів поступово замішуємо тісто. Тісто виходить м’яке до рук не липне.

Формуємо прямокутник і розкачуємо качалкою товщина приблизно 10-15 мм.

Зверху посипаємо цукром, розкачуємо качалкою і розрізаємо на прямокутники.

Кладемо на лист, даємо печиву постояти 15-20 хвилин на листі, потім ставимо в духовку і випікаємо при 180 градусах 15 хвилин, до легкого золотистого відтінку.

Печиво готове, дамо йому трохи охолонути і подаємо з чаєм чи кавою, я сьогодні подаю з малиновим киселем.

Печива виходить багато, майже 2 листи і на смак воно не схоже на звичайне пісочне печиво, на наш смак, воно набагато смачніше звичайного пісочного.

Навігація записів

Для любителів пекінської капусти. 6 найсмачніших і ніжних салатів
Вiйна в Україні змінила розклад сил у Сиpії, і режим клaну Аcадів впaв. Хто і як подякує за це? – Тyрчинoв.

Related Articles

Справжній крекер без клопоту і паста-намазанка! Смачний перекус

Viktor
8 Грудня, 20258 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Справжній крекер без клопоту і паста-намазанка! Смачний перекус

Ще один приголомшливий рецепт сирника. У Львові його роблять з шоколадом і фруктами

Viktor
8 Грудня, 20258 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Ще один приголомшливий рецепт сирника. У Львові його роблять з шоколадом і фруктами

Смакота за лічені хвилини: ледачі яблучні пончики

Viktor
7 Грудня, 20257 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Смакота за лічені хвилини: ледачі яблучні пончики

Цікаве за сьогодні

  • Зеленський назвав “камені спотикання”, через які мирні переговори зайшли в глухий кут
  • Грошей із заначки чоловіка якраз вистачило на все. Це була компенсація за всі переживання. Сам він про неї не спитав, подумав на вантажників. А якби й спитав, то Настя не зізналася б.Минуло вже цілих два місяці вільного та спокійного життя. У суботній ранок з’явилася свекруха.
  • Точно! – вигукнула захоплено свекруха. – А я ж про рибу думала. І у мене навіть у морозилці стейки сьомги є. Ех, чого ж я так проґавила? Моя невістка мріє про рибу, а я… А може, Наталко, дістати її з морозилки? – Ти вмієш? – завмерла свекруха. – Ну, так, трошки… – хитро посміхнулася Наталка. – Бабуся колись навчила…
  • Пiлот укрaїнcького Су-27 загuнув під час виконання бойового завдання
  • Справжній крекер без клопоту і паста-намазанка! Смачний перекус
  • Ще один приголомшливий рецепт сирника. У Львові його роблять з шоколадом і фруктами
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes