Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Різдвяні кекси : топ-5 найкращих рецептів

Різдвяні кекси : топ-5 найкращих рецептів

Viktor
18 Грудня, 202518 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Різдвяні кекси : топ-5 найкращих рецептів

1. Ванільний кекс з родзинками «Різдвяний»

Інгредієнти:

  • Борошно 400 г
  • Цукор 200 г
  • Масло вершкове 300 г
  • Яйце 6 шт.
  • Ванільний цукор 30 г
  • Ізюм (підсушений) 200 г
  • Шопінг-лист

Приготування:

  1. Кекс з родзинками такий ось форми обов’язково присутній на столі кожної німецької родини на Різдво.
  2. Замісити із зазначених інгредієнтів тісто (крім родзинок). Перед тим, як класти родзинки в тісто, посипте його борошном.
  3. Викладіть тісто в спеціальну форму для випікання кексів (з отвором всередині), форму попередньо змастіть маслом і трохи посипте борошном.
  4. Випікайте кекс на помірному вогні.

2. Різдвяний кекс з фруктами і шоколадом

Інгредієнти:

  • борошно 250 г
  • масло 200 г
  • цукор 150 г
  • апельсиновий або абрикосовий джем 75 г
  • шоколад 100 г
  • світлий родзинки 180 г
  • в’ялені груші 100 г
  • в’ялені персики 100 г
  • цедра апельсина
  • коньяк 100 мл
  • яйця 4 шт.

Приготування:

  1. Всі продукти заздалегідь вийняти з холодильника. Ізюм замочити в коньяку на кілька годин.
  2. У миску покласти масло, цукор, цедру, джем і збивати до світлої пишної піни. Додати по одному 4 яйця, кожен раз добре збиваючи в крем.
  3. Груші і персики нарізати кубиками і присипати борошном. Шоколад порубати.
  4. У масляну суміш всипати борошно, шоколад і перемішати. Додати в’ялені фрукти і родзинки, перемішати.
  5. Викладіть тісто в змащену маслом і посипану борошном квадратну форму. Випікати при 150 С півтори години.
  6. Готовий кекс вийняти з форми, повністю остудити, загорнути в плівку або фольгу і зберігати в холодильнику. Раз в тиждень просочувати кекс коньяком. Кекс може зберігатися близько місяця.

3. Кекс з арахісовим маслом

Інгредієнти:

  • 350 г арахісового масла (пасти)
  • 150 г цукру
  • 4 яйця
  • 100-150 г борошна
  • 2 ч. л. ванільного цукру
  • 2 ч. л. розпушувача (або 0.5 ч.л. гашеної соди)

Приготування:

  1. Масло розтерти з цукром і ванільним цукром. Добавити яйця, добре перемішати.
  2. Добавити борошно, розпушувач, замісити не круто тісто.
  3. Форму (я використовувала форму розміром 11 × 23 см, і висотою 5 см) змастити рослинним або вершковим маслом, викласти тісто, розрівняти .
  4. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати протягом 30-35 хвилин.

4. Шоколадний кекс з сирним кремом

Інгредієнти:
Тісто:

  • 200 г вершкового масла або маргарину
  • 200 г цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 5 яєць
  • 5 ч. л. какао
  • 250-300 г борошна
  • 2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. гашеної соди)

Крем:

  • 10 г желатину
  • 200 г сиру (9-20%)
  • 150 г цукру
  • 200 г сметани (10-20%)

Приготування:

  1. Желатин залити 100 мл холодної кип’яченої води і залишити на 1 годину.
  2. Готуємо тісто. Масло розтерти з цукром і ванільним цукром. Добавити яйця, перемішати. Добавити какао, добре перемішати.
  3. Добавити розпушувач і борошно, замісити не надто густе тісто.
  4. Форму (підійде будь-яка форма діаметром 24-26 см) змастити маслом, викласти тісто.
  5. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати протягом 35-40 хвилин.
  6. Желатин довести до кипіння, але не кип’ятити. Трохи охолодити.
  7. Сир змішати з цукром. Додати сметану, перемішати. Додати желатин, перемішати. Поставити крем в холодильник на 20-30 хвилин. Необхідно, щоб він трохи загус.
  8. Випечений кекс розрізати по горизонталі на 2 частини. Один корж залишити в формі. Викласти на нього крем. Накрити другим коржем. Поставити в холодильник на 3-4 години.

5. Мафіни «Зебра»

Інгредієнти:

  • 150 г цукру
  • 100 г вершкового масла або маргарину
  • 2 ч. л. ванільного цукру
  • 2 яйця
  • 200 мл кефіру або сметани
  • 2 ст. л. какао
  • 200-250 г борошна
  • 2 ч. л. розпушувача (або 1 ч.л. соди)

Глазур:

  • 50 г вершкового масла
  • 3 ст. л. молока
  • 3 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. какао

Приготування:

  1. Масло розтерти з цукром і ванільним цукром. Добавити яйця, перемішати. Добавити кефір, перемішати.
  2. Додати розпушувач і борошно, замісити не густе тісто. Тісто розділити на 2 частини, в одну частину додати какао, перемішати.
  3. У формочки викласти 1-2 ст. л. темного тіста. На темне тісто викласти 1-2 ст. л. світлого тісту. На світле тісто викласти темне.
  4. Заповнити, таким чином, формочки на 2/3 висоти.
  5. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати протягом 25-30 хвилин.
  6. Для приготування глазурі змішати масло, молоко, цукор, какао. Довести до кипіння, кип’ятити 1 хвилину, прибрати з вогню. Остудіть. На остиглі мафіни викласти остигнула глазур.

Смачного!

Навігація записів

Уражено МіГ-31 і не тільки: CБУ знuщuла у Криму дорогоцінну техніку PФ
“Галичанка” – новий смак старих рецептів. Дуже смачний пляцок на свята!

Related Articles

“Галичанка” – новий смак старих рецептів. Дуже смачний пляцок на свята!

Viktor
18 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до “Галичанка” – новий смак старих рецептів. Дуже смачний пляцок на свята!

Гора цукерок за 15 хвилин. Дуже смачно

Viktor
17 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Гора цукерок за 15 хвилин. Дуже смачно

Це мій найкращий яблучний пиріг! Розкриваю секрет

Viktor
17 Грудня, 202517 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Це мій найкращий яблучний пиріг! Розкриваю секрет

Цікаве за сьогодні

  • У Києві лікар-травматолог вимагав від пораненого військового 30 000 грн за проведення безкоштовної операції зі встановлення апарату “Ілізарова”
  • “Пoгана, дуже погaна або нiяка”: Арaхамія про жорстку рeальність мирної угоди з PФ
  • У Києві дeмонтують пaм’ятник Бyлгакову, Ахмaтовій та ще 13 oб’єктів, пов’язаних із PФ та CРCР
  • Внaслідок нової aтаки один з найбільших жuтлових маcuвів Одеси лuшuвся без свiтла, водu і оnалення
  • Єврoпейcький Сoюз дійшов згоди щодо фінансування України: видадуть кредит на 90 мільярдів євро
  • У ніч на 19 грудня вибухu пролунали в Роcтові-на-Дону та Оpлі, що призвело до масштабних відключeнь світла.
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes