Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Рецепт маринаду для шашлику, розказав мені родич-вірменин. Через 40 хвилин м’ясо готове!

Рецепт маринаду для шашлику, розказав мені родич-вірменин. Через 40 хвилин м’ясо готове!

admin
12 Квітня, 2018 Коментарі Вимкнено до Рецепт маринаду для шашлику, розказав мені родич-вірменин. Через 40 хвилин м’ясо готове!

У такому маринаді навіть суха яловичина вийде досить непогано!

Шашлик. Вірменський маринад.

Рецепт маринування шашлику не буде претендувати на звання єдино вірного рецепта. Однак цим рецептом поділився один досить старий вірменин, який як людина не поганий, і кухар досить хороший. Загалом, такий спосіб маринування цікавий за кількома параметрами: маринується досить швидко (40 хвилин), м’ясо в маринаді без холодильника доби троє нормально себе почуває (ну, при 25-28 градусах – нормально, головне на пригрів не ставити), і дуже швидко прожарівается – рази в півтора-два швидше, ніж зазвичай.

Ніяких оцтів, майонезів, вам не буде потрібно. Тільки нормальну, нерафіновану соняшникову олію.

Далі – спеції. Ну, в загальному по смаку, але дещо є важливе: перець (з пекучих) тільки чорний, для аромату – запашний. Є вкрай бажаним коріандр. Це все потрібно зробити досить грубого помелу – без шматочків, але і не в порошок.

На дно емальованої посудини ллємо 200 мілілітрів масла, закидаємо спеції. Суха кінза (трохи) і тархун вітаються. Сіль – розраховуйте на кількість м’яса. Гарненько перемігують. І залишаємо насичуватися.

Далі нам потрібно багато цибулі. Півкіло на півтора кілограма м’яса, як мінімум.

Ріжемо цибулю уздовж, четвертинками (якщо завеликий, можна на 6 частин). Одну, найдрібнішу, або половинку дуже дрібно кришимо і гарненько жмакаем з невеликою кількістю солі.

Все кидаємо в маринад, добре перемішуємо.

У такому маринаді навіть суха яловичина вийде досить непогано, але краще за все взяти свинячий ошийок.

М’ясо ріжемо крупно, соковитіше вийде. Ну, якщо баранину візьмете, можна і дрібніші.

Закладаємо в маринад, гарненько, мнучи, рукою вимішуємо …

Цибулинки, які на поверхні виявилися, повертаємо зрізами до м’яса і Придавлюємо. Якщо планується смажити не найближчим часом, раджу поверх ще пріперчіть і залити олією так, щоб м’ясо було покрито повністю.

Тепер поясню, чому такий шашлик смажиться швидше: масло, витаплівая і вигорить, прогріває його зсередини, але при цьому не дає пересушити. Єдиний недолік – капая, жир частіше підпалює вугілля, тому стежити потрібно і тушкувати. Ну і перевертати їх частіше бажано.

Смачного!

Навігація записів

Пишні і соковиті деруни з сюрпризом: дуже смачна страва 2 в 1 … справжній хіт цього сезону
Ця Божа рослинка «лікує всі хвороби» ВІЛ, СНІД, інсульт, діабет, рак, артрит. Але не всі про неї знають

Related Articles

Торт Пташине молоко. Легкий та повітряний десерт, який варто спробувати!

Viktor
22 Травня, 202522 Травня, 2025 Коментарі Вимкнено до Торт Пташине молоко. Легкий та повітряний десерт, який варто спробувати!

Банановий зефір. Такої смакоти ви ще не готували! Простий рецепт!

Viktor
21 Травня, 2025 Коментарі Вимкнено до Банановий зефір. Такої смакоти ви ще не готували! Простий рецепт!

Найніжніше печиво з манки, яке тане в роті: простий, швидкий та недорогий рецепт

Viktor
20 Травня, 202520 Травня, 2025 Коментарі Вимкнено до Найніжніше печиво з манки, яке тане в роті: простий, швидкий та недорогий рецепт

Цікаве за сьогодні

  • Теpміново! Роciйські війcькові лiтаки зaлетіли на теpиторію Фiнляндії. Як вiдповiсть НAТО?
  • У ньoго немає рoдичів, лише пoбратими: зворушлива істoрія звiльненого з полону мoрпiха. Відео
  • 39O нaшux людeй… Лuшe гляньтe, щo вчopa cтaлocя нa oбмiнi… КAДPИ…
  • Київ маcовано обcтріляли рaкетами та дронaми. Пожeжі спалахнули одрaзу в кількох районах
  • Нічна aтака на Україну: знeшкоджено 245 дрoнів і збито 6 балістичних Іскaндерів
  • Заcтупниця керівника Офіcу пpeзuдeнтa Вepeщyк ш0kyвaлa yкpaїнцiв нoвuнoю i зaклuкaлa гoтyвaтucя дo війнu ще зі ….
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes