Кавуни – дуже смачні та корисні фрукти, які можна просто їсти, а також робити салати, морозиво, напої, варення. Але, дуже важливо знати, як правильно вибрати соковитий, смачний і головне – безпечний кавун.

Нутриціологиня розповіла в Instagram, чому не варто купувати половинки кавуна і чому це може бути небезпечно.

“Половинки кавуна – ідеальне середовище для бактерій і при цьому перед тим, як розрізати кавун, у магазинах його не миють. При цьому весь бруд, пил і бактерії потрапляють одразу на м’якоть кавуна, роблячи його небезпечним, бо там можуть бути – кишкова паличка, сальмонела”, – розповіла нутриціологиня

Ще фахівчиня додала, що під час купівлі кавуна половинками ви ніколи точно не знаєте, скільки часу вони лежать на спеці, якщо це більше, ніж 2-3 години – отруєння забезпечено.

“Також у такому кавуні зруйновано вітамін С”, – підсумувала експертка.
Порада: найкраще кавуни купувати цілими, обов’язково їх ретельно мити і важливо – зберігати в холодильнику, але не більше доби!
