Сьогодні хочу запропонувати вам найулюбленіший рецепт заготівлі помідорів мого чоловіка. Рецепт маринованих помідор з виноградом. Якщо виникне питання, що це таке, помідори та виноград? Відповідь одна, спробуєте цей рецепт, від інших відмовтеся
Інгредієнти на 2 літрову банку:
- Помідори-800 гр
- Виноград-400 гр
- Лавровий лист-2 шт
- часник-3 зуб
- Духмяний горошок-6 шт
- Перець солодкий -1 шт
- Перець гіркий- 2 см
- Кріп — 2 парасольки сухого
- Петрушка- 1/3 пучка
Маринад — на 1 літр води:
- Цукор -2 ст.л
- Сіль -1 ст.л
- Кріп насіння-1/2 ч. л
- Лавровий лист – 2 шт
- Оцет 9% – На 2 літ банку – 1 ст л
Приготування:
Помідори використовую тільки маленькі, великі, порізані не підуть.
Найперший момент, приготуємо банки. Банки ретельно мию і стерилізую.
У мене свій метод стерилізації. Чисті банки заливаю на 1/4 крутим окропом і накриваю кришкою на 15-20 хвилин.
Потім ретельно промиваємо помідори і виноград.
Готуємо спеції, принциповості тут ніякої немає, що любите. Я використовую обов’язково кріп, але краще сухий, лавровий лист, солодкий і гіркий перець, запашний горошок, часник, петрушка.
Розкладаємо на дно банки спеції.
Після розкладаємо помідори упереміш з виноградом. Використовую тільки зелений виноград. Синій мені не подобається, маринад стає темним.
Зверху обов’язково закінчую петрушкою. Але це не принципово.
Заливаємо банки крутим окропом на 15 хвилин.
Після чого зливаємо в каструлю і готуємо сироп.
На 1 літр води – 2 ст л цукру і 1 ст л солі. Кріп і запашний горошок за бажанням. У маринад кріп кладу сухий в насінні.
Заливаємо банки киплячим сиропом і закриваємо кришкою.
Перевертаємо банки верх дном, укутуємо до повного охолодження банок.
Пробуйте, це дійсно смачно, без перебільшення.
Відмінних вам заготовок!
Якщо вам сподобався рецепт ставте будь ласка лайки і підписуйтесь на мій канал