Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Цей рецепт плову в мене випрошували навіть узбеки. Основні нюанси приготування…

Цей рецепт плову в мене випрошували навіть узбеки. Основні нюанси приготування…

admin
21 Червня, 202121 Червня, 2021 Коментарі Вимкнено до Цей рецепт плову в мене випрошували навіть узбеки. Основні нюанси приготування…

Плов люблять, напевно, всі. У моїй родині точно. Я готую плов часто. І зуміла довести цей процес до досконалості. З’їдається відразу цілий казан за один присід.

Навіть сусід, який приїхав жити в Україну з Узбекистану каже, що мій плов виходить смачнішим, ніж у корінних узбечок.

І сьогодні, я розповім, як я готую плов і в чому полягають “фішки” мого рецепту.

Перша фішка – це казан, який я купила. Плов, приготований в казані – це вершина кулінарного мистецтва. Обов’язково купіть казан, якщо поки з якихось причин цього не зробили.

інгредієнти

Найпростіший набір продуктів для плову. Ніяких особливих хитрощів.

М’ясо – 400 грам;

Рис – 500 грам;

Цибуля – 2 головки;

Морквина – 1 велика;

Часник – кілька зубчиків для аромату;

Рослинна олія – ​​трохи;

Приправи та спеції, а також сіль – на свій смак.

покрокове приготування

М’ясо порізати на шматочки і обсмажити в невеликій кількості рослинної олії до появи рум’яної скоринки на кожному шматочку.

М’ясо потрібно відразу посолити, додати трохи чорного перцю і приправи. Я додаю ось таку приправу.

Потім до м’яса потрібно відправити морквину і цибулю. Моркву тру на крупній тертці, цибулю ріжу півкільцями. Про те, що морквина в плові повинна бути різана, прекрасно знаю, але в цьому випадку діти починають її “виколупувати”, тому тру на тертці.

Якщо м’ясо жорсткувате, то краще додати трохи води і тушкувати його з морквою і цибулею.

Тепер черга рису. Рис ніколи не промиваю. Просто купую рис хорошої якості. Того разу я готувала плов з двох сортів рису. Це чітко видно на фото.

Воду додаю в кількості вище на 2 пальця від рівня рису.

Відразу солю, додаю спеції, після закипання зменшуємо вогонь до мінімальних значень і накриваю кришкою.

Плов тушкується 20 – 25 хвилин.

Залишилося для аромату покласти кілька, притиснутих ножем, зубчиків часнику. Так часник краще віддасть свій аромат страві.

В принципі все .  Нічого складного, а головна фішка полягає в тому, що я обожнюю готувати.

При приготуванні будь-яких страв я дуже стараюся і роблю це завжди з любов’ю і в хорошому настрої.

Може, тому в мене все виходить таким смачним?

Навігація записів

Про допомогу в лікуванні сина Гордія просить його родина
Виявляється, більшість господинь неправильно варять пельмені. Ось 4 головні секрети ідеальної страви

Related Articles

Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Viktor
4 Грудня, 20254 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Viktor
4 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Святковий салат Ананас: ефектний і смачний

Viktor
3 Грудня, 20253 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Святковий салат Ананас: ефектний і смачний

Цікаве за сьогодні

  • Щoмісяця призивають близько 30 тисяч осіб, цього мaло: нардеп Коcтенко закликав посилити мобілізацію
  • Мерц поспішає до Брюсселя: боротьба за заморожені активи РФ входить у вирішальну фазу – Politico
  • У нaродної депутатки Скoроход проходять обшуки, підозрюють в отриманні хaбaря
  • У Чeчні через удaр дрона в будівлі Грозний-сіті прогримів вибyх
  • НАЗК виявило незаконне збaгачення на понад 23 млн грн закарпатського митника
  • Гетманцев пов’язав низькі зарплати українців з невисокою продуктивністю їхньої роботи
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes