Борщова заправка на зиму допомагає прискорити приготування обіду та насолодитися насиченим смаком улюбленої страви.
Заготівля борщової заправки на зиму займає певний відрізок часу, проте результат вартий витрачених зусиль. По-перше, протягом всього холодного сезону ви впевнені, що не залишитись без улюбленої першої страви, а по-друге, завдяки консервації, приготування борщу скорочується в рази.
Як приготувати борщову заправку з буряка на зиму
Інгредієнти
Буряк — 3 кг
Помідори — 3 кг
Морква — 1 кг
Цибуля — 1 кг
Квасоля — 600 г
Оцет — 160 г
Цукор — 180 г
Олія — 400 мл
Сіль — 2 ст. л.
Приготування
Заздалегідь вимочіть квасолю та відваріть до стану повної готовності.
Помідори наріжте на шматочки та пропустіть через м’ясорубку.
Почистіть цибулю, наріжте кубиками, змішайте з помідорами та проваріть протягом 10 хвилин.
Почистіть та натріть на великій тертці моркву, буряк. Додайте до помідорів і проваріть 30 хвилин на помірному вогні під кришкою.
Потім додайте квасолю, оцет і проваріть ще 5 хвилин.
Готову заправку розкладіть по заздалегідь простерилізованих банках і міцно закрутіть їх.
Також можна простерилізувати банки з заправкою протягом 15 хвилин.
Смачного!