Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Рецепт маринаду для шашлику, розказав мені родич-вірменин. Через 40 хвилин м’ясо готове!

Рецепт маринаду для шашлику, розказав мені родич-вірменин. Через 40 хвилин м’ясо готове!

admin
12 Квітня, 2018 Коментарі Вимкнено до Рецепт маринаду для шашлику, розказав мені родич-вірменин. Через 40 хвилин м’ясо готове!

У такому маринаді навіть суха яловичина вийде досить непогано!

Шашлик. Вірменський маринад.

Рецепт маринування шашлику не буде претендувати на звання єдино вірного рецепта. Однак цим рецептом поділився один досить старий вірменин, який як людина не поганий, і кухар досить хороший. Загалом, такий спосіб маринування цікавий за кількома параметрами: маринується досить швидко (40 хвилин), м’ясо в маринаді без холодильника доби троє нормально себе почуває (ну, при 25-28 градусах – нормально, головне на пригрів не ставити), і дуже швидко прожарівается – рази в півтора-два швидше, ніж зазвичай.

Ніяких оцтів, майонезів, вам не буде потрібно. Тільки нормальну, нерафіновану соняшникову олію.

Далі – спеції. Ну, в загальному по смаку, але дещо є важливе: перець (з пекучих) тільки чорний, для аромату – запашний. Є вкрай бажаним коріандр. Це все потрібно зробити досить грубого помелу – без шматочків, але і не в порошок.

На дно емальованої посудини ллємо 200 мілілітрів масла, закидаємо спеції. Суха кінза (трохи) і тархун вітаються. Сіль – розраховуйте на кількість м’яса. Гарненько перемігують. І залишаємо насичуватися.

Далі нам потрібно багато цибулі. Півкіло на півтора кілограма м’яса, як мінімум.

Ріжемо цибулю уздовж, четвертинками (якщо завеликий, можна на 6 частин). Одну, найдрібнішу, або половинку дуже дрібно кришимо і гарненько жмакаем з невеликою кількістю солі.

Все кидаємо в маринад, добре перемішуємо.

У такому маринаді навіть суха яловичина вийде досить непогано, але краще за все взяти свинячий ошийок.

М’ясо ріжемо крупно, соковитіше вийде. Ну, якщо баранину візьмете, можна і дрібніші.

Закладаємо в маринад, гарненько, мнучи, рукою вимішуємо …

Цибулинки, які на поверхні виявилися, повертаємо зрізами до м’яса і Придавлюємо. Якщо планується смажити не найближчим часом, раджу поверх ще пріперчіть і залити олією так, щоб м’ясо було покрито повністю.

Тепер поясню, чому такий шашлик смажиться швидше: масло, витаплівая і вигорить, прогріває його зсередини, але при цьому не дає пересушити. Єдиний недолік – капая, жир частіше підпалює вугілля, тому стежити потрібно і тушкувати. Ну і перевертати їх частіше бажано.

Смачного!

Навігація записів

Пишні і соковиті деруни з сюрпризом: дуже смачна страва 2 в 1 … справжній хіт цього сезону
Ця Божа рослинка «лікує всі хвороби» ВІЛ, СНІД, інсульт, діабет, рак, артрит. Але не всі про неї знають

Related Articles

Пиріжки з яблуками в духовці: просто казка! Рецепт простого здобного тіста

Viktor
5 Грудня, 20255 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Пиріжки з яблуками в духовці: просто казка! Рецепт простого здобного тіста

Без духовки! Торт без розкачування коржів — ідеальне тісто з кремом зі смаком морозива

Viktor
5 Грудня, 20255 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Без духовки! Торт без розкачування коржів — ідеальне тісто з кремом зі смаком морозива

Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Viktor
4 Грудня, 20254 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Цікаве за сьогодні

  • – Є 2 варіанти. Або розлучення і ділимо все майно. Або живемо далі в одному домі, але кожен сам по собі, – заявив чоловік
  • Пиріжки з яблуками в духовці: просто казка! Рецепт простого здобного тіста
  • Без духовки! Торт без розкачування коржів — ідеальне тісто з кремом зі смаком морозива
  • Щoмісяця призивають близько 30 тисяч осіб, цього мaло: нардеп Коcтенко закликав посилити мобілізацію
  • Мерц поспішає до Брюсселя: боротьба за заморожені активи РФ входить у вирішальну фазу – Politico
  • У нaродної депутатки Скoроход проходять обшуки, підозрюють в отриманні хaбaря
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes