Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Яблучний пиріг з крем-суфле

Яблучний пиріг з крем-суфле

Viktor
15 Вересня, 202515 Вересня, 2025 Коментарі Вимкнено до Яблучний пиріг з крем-суфле

Цей смачний  яблучний пиріг поєднує в собі маслянисту, розсипчасту скоринку з солодким і терпким шаром яблук, укритих легким і пухким вершковим суфле. Це ідеальний десерт для будь-якого випадку, який пропонує баланс смаків і текстур, який сподобається кожному.

Час підготовки:

Час приготування: 20 хвилин
Час випікання: 40-45 хвилин
Загальний час: 1 година 5 хвилин

Інгредієнти:

Для  тіста (діаметр 20 см):

  • Борошно: 250 грам (2 склянки)
  • Розпушувач: 1 чайна ложка
  •  Вершкове масло: 90 грам (6 столових ложок)
  • Сіль: щіпка
  • Яєчні жовтки: 2 шт
  • Цукор: 40 грам (3 столові ложки)

Для яблучного шару:

  • Яблука: 3 штуки (~500 грам)
  • Цукор: 40 грам (3 столові ложки)
  • Лимонний сік: 4-5 столових ложок

Для крем-суфле:

  • Яєчні білки: 2 штуки
  • Цукор: 40 грам (3 столові ложки)
  • Ванільний цукор: 1 чайна ложка
  • Натуральний йогурт або сметана: 400 грам (1 2/3 склянки)
  • Кукурудзяний крохмаль: 30 грам (3 столові ложки)

Приготування:

Приготуйте тісто:

У мисці змішайте разом борошно, розпушувач і щіпку солі.
Додайте масло і перемішайте, поки суміш не стане схожою на крупні крихти.
Додайте цукор і яєчні жовтки, перемішуйте, поки тісто не стане однорідним.
Притисніть тісто до дна 8-дюймової (20 см) форми для випічки. Відкласти в сторону.

Зробіть яблучний шар:

Очистіть і наріжте яблука. Змішати з цукром і лимонним соком.
Рівномірно розподіліть яблучну суміш по тісту.

Приготуйте заварне суфле:

В окремій мисці збийте яєчні білки до стійких піків.
Поступово додайте цукор і ванільний цукор, продовжуючи збивати до утворення твердих піків.
Акуратно додайте натуральний йогурт (або сметану) і кукурудзяний крохмаль до однорідності.
Вилийте суміш для заварного суфле на яблука, рівномірно розподіливши її.

Випікання:

Розігрійте духовку до 170°C.
Випікайте тарт 40-45 хвилин, поки він не стане золотистим і стане твердим на дотик.
Перед подачею дайте тарту охолонути.

Рекомендації щодо сервірування:

Подавайте теплим з кулькою ванільного морозива або шматочком збитих вершків.
Посипте цукровою пудрою для додаткової солодкості.

Кулінарні поради:

Переконайтеся, що масло холодне, коли готуєте тісто, щоб скоринка стала більш листковою.
Використовуйте терпкі яблука, такі як Гренні Сміт, для гарного контрасту із солодким заварним суфле.

Навігація записів

Вдалий рецепт домашнього хліба на молоці. Не кришиться та довго не черствіє
На Івано-Франківщині зaтримали посадовця TЦК, який за гроші допомагав ухилятиcь від мобілізації

Related Articles

Без духовки! Торт без розкачування коржів — ідеальне тісто з кремом зі смаком морозива

Viktor
5 Грудня, 20255 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Без духовки! Торт без розкачування коржів — ідеальне тісто з кремом зі смаком морозива

Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Viktor
4 Грудня, 20254 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Viktor
4 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Цікаве за сьогодні

  • Без духовки! Торт без розкачування коржів — ідеальне тісто з кремом зі смаком морозива
  • Щoмісяця призивають близько 30 тисяч осіб, цього мaло: нардеп Коcтенко закликав посилити мобілізацію
  • Мерц поспішає до Брюсселя: боротьба за заморожені активи РФ входить у вирішальну фазу – Politico
  • У нaродної депутатки Скoроход проходять обшуки, підозрюють в отриманні хaбaря
  • У Чeчні через удaр дрона в будівлі Грозний-сіті прогримів вибyх
  • НАЗК виявило незаконне збaгачення на понад 23 млн грн закарпатського митника
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes