Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Желе з чорної смородини на зиму. Густе, ароматне і дуже смачне, цей рецепт перевірений роками

Желе з чорної смородини на зиму. Густе, ароматне і дуже смачне, цей рецепт перевірений роками

Viktor
2 Травня, 20252 Травня, 2025 Коментарі Вимкнено до Желе з чорної смородини на зиму. Густе, ароматне і дуже смачне, цей рецепт перевірений роками

Якщо ви любите желе з червоної смородини, але ніколи не куштували з чорної, повірте, на вас чекає подив і гастрономічна чарівність. Адже в желе із чорної смородини (на відміну від червоної) крім смакових відчуттів є ще й аромат. Яскраво виражений концентрований, чудовий аромат смородини. І після цього перед вами стоятиме непростий вибір – якому желе віддати перевагу. А питання вирішується просто – і те, й інше.

Желе з чорної смородини в домашніх умовах
Прекрасний топінг до вареників, сирників та паштету з курячої печінки.

Інгредієнти:
1 кг чорної смородини
800 г цукру

Приготування:
1) Підготуйте стерильні банки обсягом приблизно 150 мл та кришки до них.

2) Чорну смородину переберіть від гілочок та листя. Помийте в друшляку під проточною водою і залиште на деякий час, щоб стекла вода.

3) Перекладіть смородину в каструлю, в якій варитиметься желе. Відразу ж покладіть весь цукор, перемішайте.

4) Пробийте чорну смородину з цукром блендером до стану пюре і поставте на вогонь вище за середній. Помішуючи дерев’яною ложкою із довгою ручкою, доведіть до закипання.

5) Варіть желе із чорної смородини при активному кипінні 3 хвилини та зніміть з вогню.

Відразу ж протріть через сито. Поставте сито над іншою каструлею, щоб стікав сік для желе. Сік вже досить густий – пектин при активному кипінні швидко починає працювати, а його в смородині дуже багато.

6) Каструлю із соком ще раз поставте на вогонь вище середнього і при безперервному помішуванні довести до закипання. Варити 2 хвилини за активного кипіння. Все, желе готове.

7) Готове желе із чорної смородини, приготовлене вдома, розлити у стерилізовані баночки.

Не закриваючи кришками, повністю остудити. Желюватись десерт почне практично відразу, коли ви почнете розливати його в баночки. На поверхні утворюється плівочка – ознака желювання.

8)Повністю охололе желе закрити стерильними сухими кришками і поставити в сухе, прохолодне місце.

Навігація записів

Пухнасті та повітряні глазуровані пончики – м’які та гладкі домашні пончики – швидкий рецепт
Мoльфаpка нaзвала moчнuй pік, коли закiнчuться вlйна в Укpaїні

Related Articles

Пиріжки з яблуками в духовці: просто казка! Рецепт простого здобного тіста

Viktor
5 Грудня, 20255 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Пиріжки з яблуками в духовці: просто казка! Рецепт простого здобного тіста

Без духовки! Торт без розкачування коржів — ідеальне тісто з кремом зі смаком морозива

Viktor
5 Грудня, 20255 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Без духовки! Торт без розкачування коржів — ідеальне тісто з кремом зі смаком морозива

Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Viktor
4 Грудня, 20254 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Цікаве за сьогодні

  • – Є 2 варіанти. Або розлучення і ділимо все майно. Або живемо далі в одному домі, але кожен сам по собі, – заявив чоловік
  • Пиріжки з яблуками в духовці: просто казка! Рецепт простого здобного тіста
  • Без духовки! Торт без розкачування коржів — ідеальне тісто з кремом зі смаком морозива
  • Щoмісяця призивають близько 30 тисяч осіб, цього мaло: нардеп Коcтенко закликав посилити мобілізацію
  • Мерц поспішає до Брюсселя: боротьба за заморожені активи РФ входить у вирішальну фазу – Politico
  • У нaродної депутатки Скoроход проходять обшуки, підозрюють в отриманні хaбaря
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes