Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Здобні булочки з дріжджового тіста: ніжні і м’які як пух

Здобні булочки з дріжджового тіста: ніжні і м’які як пух

Viktor
27 Жовтня, 202527 Жовтня, 2025 Коментарі Вимкнено до Здобні булочки з дріжджового тіста: ніжні і м’які як пух

Тісто виходить як пухові шари, ніжне і дуже м’яке! Дуже смачно!

Здобні булочки з дріжджового тіста дуже ніжні і м’які, як пух. Хочу відразу попередити: завдяки своїй легкості, булочки із здобного тіста просто тануть у роті! Вони – суцільна ніжність! І готується дуже просто! Спробуйте, думаю, вам сподобається!

Інгредієнти:

  • Молоко – 300 мілілітрів;
  • борошно – 500-600 грам;
  • сіль – 3/4 чайної ложки;
  • 100 – цукор; грам
  • сухі дріжджі – 2 чайні ложки;
  • яйце;
  • столова ложка рослинної олії;
  • вершкове масло – 50 грам;
  • ваніль за бажанням;

Для змащення може використовувати молоко або яйце.

Здобні булочки з дріжджового тіста. Покроковий рецепт

У тепле молоко додати сухі дріжджі, сіль, яйце. Перемішати.

Потім додаємо олію і цукор. Додавайте потроху борошно і замішують тісто.

Коли тісто практично вимісите, додайте тонкою цівкою розтоплене вершкове масло і продовжуйте вимішувати.

Тісто має вийти не круте, досить м’яке, і при цьому не липнути до рук.

Підготовлену ємність змастіть рослинною олією і викладіть туди тісто. Накрийте тісто кришкою або рушником і поставте в затишне тепле місце.

Тісто має підійти в два-три рази. На це йде зазвичай близько години.

Розкачайте тісто кілька разів, при цьому складаючи його в конверт.

Тісто перекладіть назад в ємність і дайте підійти ще хвилин 15. Після чого можна буде зайнятися булочками.

Розділіть тісто на 2 частини. З кожної частини скачайте ковбаску і розріжте її на 6-8 частин.

Скачайте з шматочків кульки, накрийте харчовою плівкою, нехай ще постоять на столі хвилин 20.

Кожну кульку розкачайте в довжину, складіть навпіл також в довжину і загорніть рулетом. У вас вийдуть маленькі рулетики.

Поки гріється духовка, нехай булочки постоять хвилин 20-30.

Змастіть булочки молоком або яйцем.

Відправте в розігріту духовку на 20-25 хвилин.

Джерело

Навігація записів

Домашній зефір з кефіру. Смачний і без хімії!
СCО знищили прифронтовий склaд пaлива та нафтобазу окyпантів на Лугaнщині

Related Articles

Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Viktor
4 Грудня, 20254 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Viktor
4 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Святковий салат Ананас: ефектний і смачний

Viktor
3 Грудня, 20253 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Святковий салат Ананас: ефектний і смачний

Цікаве за сьогодні

  • У Чeчні через удaр дрона в будівлі Грозний-сіті прогримів вибyх
  • НАЗК виявило незаконне збaгачення на понад 23 млн грн закарпатського митника
  • Гетманцев пов’язав низькі зарплати українців з невисокою продуктивністю їхньої роботи
  • Літaк Зeленського в Ірлaндії переслiдували невідомі дрони військового типу – The Journal
  • Бійці спецпідрозділу ГУР знuщило російський вuнuщувач МіГ-29 в окyпованому Кpиму. ВIДЕО 
  • Сирcький: Укрaїнські військові утримують північну частину Пoкровська та блoкують спроби обходу міста
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes