Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Соковиті голубці, з’їдаються моментально

Соковиті голубці, з’їдаються моментально

Viktor
17 Березня, 202517 Березня, 2025 Коментарі Вимкнено до Соковиті голубці, з’їдаються моментально

Голубці – це одна з найпопулярніших та улюблених страв, яка поєднує багату історію, різноманітність смаків та простоту приготування. Зазвичай це страва з м’ясної начинки, яка загорнута у свіже листя капусти, запечені або тушковані в томатному соусі. Голубці, залежно від регіону, можуть відрізнятися інгредієнтами, спеціями та способами приготування.

Голубці ідеально підходять для сімейної вечері, святкового столу. Їх можна готувати у великих кількостях, що робить цю страву чудовим вибором для частування гостей. При подачі голубці часто супроводжуються сметаною, свіжою зеленню або шматочком лимона, що додає додаткову нотку свіжості і контрастує з соковитим смаком начинки.

Ділюся рецептом приготування:

Видаляємо у капусти качан і відправляємо в киплячу воду, відварюємо після кипіння пару хвилин. Нарізаємо дрібно цибулю, шаткуємо часник, натираємо на великій тертці моркву. У сковороді на олії обсмажуємо спершу цибулю з часником, потім додаємо моркву. Викладаємо до овочів вершкове масло, перемішуємо та обсмажуємо до м’якості.

Окремо забираємо кілька ложок обсмажених овочів для підливи. Викладаємо смажені овочі у сковороду, висипаємо до них борошно, перемішуємо. Додаємо до овочів томатну пасту, поступово вливаємо воду, змішуємо. Висипаємо в підливу сіль, цукор, чорний мелений перець, паприку, сушений часник, перемішуємо. Додаємо в підливу сметану, запашний перець та лавровий лист. Доводимо до кипіння підливу та варимо 2-3 хвилини.

Видаляємо з відвареного листя потовщення, відварюємо рис до напівготовності. Змішуємо у фарші з яловичини та курячих стегон сіль та чорний перець, додаємо рис та засмажку. Викладаємо на кожен лист капусти фарш, загортаємо начинку всередину конвертиком. Обсмажуємо кожен голубець у сковороді до золотистої скоринки з обох боків, а потім кладемо в каструлю.

Наперед у каструлю викладаємо листя капусти. Заливаємо укладені в каструлю голубці підливою, накриваємо кришкою та доводимо до кипіння. Після закипання варимо голубці 35-40 хвилин. Виходять смачні ароматні голубці. Це відмінна страва для обіду або вечері, можна подавати з гарніром або без.

Інгредієнти:

  • Молода капуста – 1,2 кг;
  • М’ясо яловичина – 500 г;
  • Філе курячих стегенець – 300 г;
  • Рис – 120 г;
  • Цибуля – 180 г;
  • Морква – 150 г;
  • Масло вершкове – 20 г;
  • Сіль – ½ ч.л.;
  • Перець мелений – 1/3 ч. л.

Інгредієнти для підливи:

  • Борошно – 2 ст.л.;
  • Томатна паста – 100 г;
  • Вода – 1 літр;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Цукор – 2 ч.л.;
  • Чорний мелений перець – 1/3 ч.л.;
  • Паприка солодка – 1 ч.л.;
  • Часник сушений – 1 ч. л.;
  • Сметана – 1,5 ст.л.;
  • Лавровий лист – 4 шт.;
  • Перець запашний горошок – 6 шт.

Навігація записів

CША вихoдять із Міжнaродного цeнтру з розслідування злoчинів PФ проти Укрaїни. Трaмп відмовляється притягнyти Пyтiна до відповідальності, – New Yоrk Timеs 
Зеленський підписав закон про право направлення ЗСУ до інших держав під час вoєннoго стaну

Related Articles

Справжній крекер без клопоту і паста-намазанка! Смачний перекус

Viktor
8 Грудня, 20258 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Справжній крекер без клопоту і паста-намазанка! Смачний перекус

Ще один приголомшливий рецепт сирника. У Львові його роблять з шоколадом і фруктами

Viktor
8 Грудня, 20258 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Ще один приголомшливий рецепт сирника. У Львові його роблять з шоколадом і фруктами

Смакота за лічені хвилини: ледачі яблучні пончики

Viktor
7 Грудня, 20257 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Смакота за лічені хвилини: ледачі яблучні пончики

Цікаве за сьогодні

  • Грошей із заначки чоловіка якраз вистачило на все. Це була компенсація за всі переживання. Сам він про неї не спитав, подумав на вантажників. А якби й спитав, то Настя не зізналася б.Минуло вже цілих два місяці вільного та спокійного життя. У суботній ранок з’явилася свекруха.
  • Точно! – вигукнула захоплено свекруха. – А я ж про рибу думала. І у мене навіть у морозилці стейки сьомги є. Ех, чого ж я так проґавила? Моя невістка мріє про рибу, а я… А може, Наталко, дістати її з морозилки? – Ти вмієш? – завмерла свекруха. – Ну, так, трошки… – хитро посміхнулася Наталка. – Бабуся колись навчила…
  • Пiлот укрaїнcького Су-27 загuнув під час виконання бойового завдання
  • Справжній крекер без клопоту і паста-намазанка! Смачний перекус
  • Ще один приголомшливий рецепт сирника. У Львові його роблять з шоколадом і фруктами
  • З’їхав у кювeт і врізaвся в стoвп: на Косівщинi загuнув водій Gеely
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes