Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Смачно, як у дитинстві: Торт «Пташине молоко» – простий рецепт

Смачно, як у дитинстві: Торт «Пташине молоко» – простий рецепт

Viktor
19 Жовтня, 202519 Жовтня, 2025 Коментарі Вимкнено до Смачно, як у дитинстві: Торт «Пташине молоко» – простий рецепт

Історія торта «Пташине молоко» починається з середини XX століття, коли його вперше представили на гастрономічних виставках, і він став справжнім феноменом. Основою рецепта є ніжний бісквіт, просочений ароматним сиропом, і повітряний крем на основі яєчних білків та згущеного молока.

Пропонуємо вам приготувати цей десерт вдома за перевіреним рецептом.


Інгредієнти для бісквіта:

  • Жовтки — 5 шт.
  • Сіль — щіпка.
  • Ванільний цукор — 1 ст. л.
  • Цукор — 40 г.
  • Молоко — 50 мл.
  • Рослинна олія — 1 ст. л.
  • Борошно — 50 г.
  • Розпушувач — ½ ч. л.

Інгредієнти для масляного крему:

  • Вершкове масло (кімнатної температури) — 120 г.
  • Згущене молоко — 80 г.

Інгредієнти для сиропу:

  • Цукор — 250 г.
  • Вода — 180 мл.
  • Лимонний сік — 1 ст. л.
  • Ванільний цукор — 1 ст. л.
  • Білки — 5 шт.
  • Сіль — щіпка.
  • Желатин — 18 г.

Покроковий рецепт приготування:

1. Бісквіт

  1. Змішайте жовтки з ванільним і звичайним цукром та дрібкою солі. Збийте міксером до пишної білої маси.
  2. Додайте до жовтків гаряче молоко та рослинну олію, знову збийте до однорідності.
  3. Просійте борошно з розпушувачем, поступово додайте до яєчної суміші. Замісіть однорідне тісто.
  4. Вилийте тісто у форму, дно якої застелене пергаментом.
  5. Випікайте бісквіт у розігрітій до 180°C духовці протягом 15 хвилин.

2. Масляний крем

  1. Замочіть желатин у 100 мл холодної води, залиште для набухання.
  2. Збийте вершкове масло до білого кольору, поступово додавайте згущене молоко. Продовжуйте збивати 1-2 хвилини до пишності.

3. Сироп

  1. У каструлі змішайте воду, цукор і лимонний сік. Варіть на середньому вогні близько 8 хвилин, поки сироп злегка загусне.
  2. Одночасно збийте білки із щіпкою солі до стійкої піни.
  3. Тонким струмком вливайте гарячий сироп у білки, не припиняючи збивати. Додайте ванільний цукор.

4. Збирання крему

  1. У готові білки поступово введіть масляний крем, збиваючи на низькій швидкості міксера.
  2. Розтопіть желатин (у мікрохвильовці або на водяній бані), тонким струмком влийте у крем, збиваючи до однорідності.

5. Формування торта

  1. Бісквіт покладіть у кондитерське кільце. Зверху рівномірно викладіть мусовий шар.
  2. Поставте торт у холодильник на 2-4 години до застигання.

6. Глазур (за бажанням)

  1. Розтопіть плитку шоколаду у мікрохвильовці або на водяній бані. Залийте готовий торт зверху та рівномірно розподіліть.

Результат

Торт «Пташине молоко» порадує вас ніжністю текстури та витонченим смаком. Насолоджуйтеся десертом, який став класикою кулінарії!

Навігація записів

Молочні коржики з 80х. Смак дитинства. Ми цю смакоту купували у шкільній їдальні!
Лишe пoдивiтьcя, щo вчopa зpoбили iз цим чoлoвiкoм

Related Articles

Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Viktor
4 Грудня, 20254 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Viktor
4 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Святковий салат Ананас: ефектний і смачний

Viktor
3 Грудня, 20253 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Святковий салат Ананас: ефектний і смачний

Цікаве за сьогодні

  • У Чeчні через удaр дрона в будівлі Грозний-сіті прогримів вибyх
  • НАЗК виявило незаконне збaгачення на понад 23 млн грн закарпатського митника
  • Гетманцев пов’язав низькі зарплати українців з невисокою продуктивністю їхньої роботи
  • Літaк Зeленського в Ірлaндії переслiдували невідомі дрони військового типу – The Journal
  • Бійці спецпідрозділу ГУР знuщило російський вuнuщувач МіГ-29 в окyпованому Кpиму. ВIДЕО 
  • Сирcький: Укрaїнські військові утримують північну частину Пoкровська та блoкують спроби обходу міста
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes