Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Смачнішої тушкованої капусти я не їла: показую як готую, так смачно, що хочеться їсти щодня (ділюся своїм улюбленим рецептом)

Смачнішої тушкованої капусти я не їла: показую як готую, так смачно, що хочеться їсти щодня (ділюся своїм улюбленим рецептом)

Viktor
31 Липня, 202531 Липня, 2025 Коментарі Вимкнено до Смачнішої тушкованої капусти я не їла: показую як готую, так смачно, що хочеться їсти щодня (ділюся своїм улюбленим рецептом)

Готуємо дуже смачну тушковану капусту. Я покажу класичний простий рецепт, який при бажанні можна доповнити м’ясом, грибами або картоплею. Так само цю капусту можна використовувати як начинку для пирогів і пиріжків. Загалом корисна і проста страва.

Продукти:
капуста ~ 0,8 кг.
морква – 2 шт.
цибуля – 1-2 шт.
томатна паста – 1-2 ст. л.
вода – 50 мл.
чорний мелений перець – 1/2 ч. л.
цукор – 1/2 ст. л.

сіль – за смаком
лавровий лист – 1-2 шт.
Приготування:
Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на великій терці. Беремо глибоку сковороду, казан, вок або каструлю з товстим дном.

Спочатку на олії обсмажуємо цибулю до прозорого кольору, потім сюди відправляємо моркву. Все перемішуємо і обсмажуємо близько 5 хвилин на середньому вогні.

Поки засмажка готується – капусту миємо, насухо витираємо і шинкуємо тонкою соломкою.

Коли морква з цибулею готові, додаємо 50 мілілітрів окропу і відправляємо сюди капусту. Перемішуємо.

Якщо вся капуста не поміщається, тоді додаємо порціями, через якийсь час вона зменшиться в розмірі.

Накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуйте, щоб вона не підгоріла.

Через час додаємо сіль, цукор, чорний мелений перець або перець горошком. Томатну пасту і лавровий лист, перемішуємо.

Якщо ви хочете надати страві приємний кисло-солодкий присмак, додайте половинку ст. ложки дев’яти процентного оцту.

Продовжуємо тушити ще 10-15 хвилин під кришкою до готовності, поки капуста не стане м’якою.

Якщо вона дала мало соку, можна додати ще трохи води. В процесі приготування не забуваємо іноді помішувати капусту.

За 5 хвилин до готовності пробуємо капусту на смак і при необхідності додаємо ще солі і спецій. Вимикаємо плиту і даємо настоятися хвилин 10.

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

Навігація записів

Сирний суп з грибами і фаршем: це так просто і смачно!
“Не тягніть час”: під Верховною Радою розпочалися протеcти з вимогою повернути незалежність НАБУ і САП. Відео

Related Articles

Пиріжки з яблуками в духовці: просто казка! Рецепт простого здобного тіста

Viktor
5 Грудня, 20255 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Пиріжки з яблуками в духовці: просто казка! Рецепт простого здобного тіста

Без духовки! Торт без розкачування коржів — ідеальне тісто з кремом зі смаком морозива

Viktor
5 Грудня, 20255 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Без духовки! Торт без розкачування коржів — ідеальне тісто з кремом зі смаком морозива

Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Viktor
4 Грудня, 20254 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Цікаве за сьогодні

  • – Є 2 варіанти. Або розлучення і ділимо все майно. Або живемо далі в одному домі, але кожен сам по собі, – заявив чоловік
  • Пиріжки з яблуками в духовці: просто казка! Рецепт простого здобного тіста
  • Без духовки! Торт без розкачування коржів — ідеальне тісто з кремом зі смаком морозива
  • Щoмісяця призивають близько 30 тисяч осіб, цього мaло: нардеп Коcтенко закликав посилити мобілізацію
  • Мерц поспішає до Брюсселя: боротьба за заморожені активи РФ входить у вирішальну фазу – Politico
  • У нaродної депутатки Скoроход проходять обшуки, підозрюють в отриманні хaбaря
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes