Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Ріжу кабачки соломкою як локшину та заливаю маринадом. Через 2 години закуску можна подавати

Ріжу кабачки соломкою як локшину та заливаю маринадом. Через 2 години закуску можна подавати

Viktor
20 Серпня, 202520 Серпня, 2025 Коментарі Вимкнено до Ріжу кабачки соломкою як локшину та заливаю маринадом. Через 2 години закуску можна подавати

Така закуска з маринованих кабачків буде повністю готова вже за кілька годин. А на підготовку потрібно близько 10 хвилин. Кабачки виходять соковитими, пряними та хрусткими. Закуску можна приготувати як із кабачків, так і доповнити її іншими овочами. Цей рецепт із морквиною. Так само можна додати до кабачків болгарський перець або цибулю, а можна і все разом відразу.

Ділюся рецептом приготування:

Для приготування краще використовувати ніжні кабачки. А щоб закуска вийшла не тільки смачною, а й яскравою, то найбільше для цього підходять цукіні із темною насиченою шкіркою. Але якщо таких немає, можна взяти і звичайні кабачки. Якщо вони вже досить великі і з великими насінням, то товсту шкірку можна зчистити, а насіння видалити.

Кабачки нарізати тонкою соломкою. У рецепті для цього використовується звичайна овочерізка для корейської моркви. Також підходить і аналогічна терка.

Так само нарізати моркву. Добре, якщо морква буде великою. Тоді вийде чудова довга соломка.

Замість моркви, як уже говорилося, можна взяти цибулю чи болгарський перець, чи все разом. Можна взагалі зробити лише кабачки. Найголовніше – це тонко та рівномірно нарізати всі овочі.

А далі можна або просто перекласти кабачки з морквою у зручну ємність, або спочатку згорнути з них гарні гнізда. Другий варіант набагато цікавіший. Щоб овочі було легко згорнути, спочатку їх потрібно викласти ось у такий джгутик.

Ну а після цього вже згорнути ось у таке гарне “гніздо”. Зі зазначеної кількості інгредієнтів оптимально зробити три штуки.

Укласти “гнізда” в миску. Вона не повинна бути надто просторою.

І приготувати маринад, яким заливатимуться кабачки з морквою. У невелику піалку влити оцет (в рецепті 9%) та розбавити його водою (кількість зазначена наприкінці статті). Додати олію та мед.

Потовкти зерна коріандру. Можна це зробити, перетерши їх між двома ложками. Якщо є обсмажені зерна, то буде ще краще.

Так само потовкти кілька парасольок гвоздики.

Подрібнені спеції всипати в піалку. Додати сіль, чорний перець, червону паприку (можна солодку чи гостру) та сухий часник. Втім, всі ці інгредієнти можна змінювати та коригувати на свій смак. Але для першого разу краще все-таки зробити саме так. А наступного разу вже вирішити, якого інгредієнта хочеться більше, а якого менше.

Після цього просто перемішати все вилкою. Настоювати нічого не треба. Усі спеції “розійдуться” та “розкриються” вже в кабачках.

Залишилося всього лише залити маринадом кабачкові “гнізда”. До речі, якщо в маринад не додавати олію відразу, а спочатку прожарити її на сковороді і залити нею в самому кінці прямо в кабачки, а також використовувати обсмажений коріандр, то вийде закуска по-корейськи.

Залити “гнізда” і злегка їх прим’яти, накрити плівкою і поставити в холодильник на 2 години. Рівно за 2 години закуска буде повністю готова. А якщо вистачить терпіння залишити кабачки на ніч, то наступного дня вони стануть ще смачнішими.

Подавати таку закуску дуже ефектно та зручно у згорнутому вигляді.

Найцікавіше, що закуска не стає клеклою і млявою, якщо простоїть у холодильнику навіть кілька днів. Вона весь час залишається пружною та хрумкою.

А це спосіб простіший, коли можна не згортати ніякі “гнізда”, а просто скласти кабачки з морквою у баночку чи іншу ємність.

Якщо є бажання, то цю закуску можна заготовити і на зиму, попередньо простерилізувавши за звичайною схемою спочатку порожні банки з кришками, а потім наповнені. Тільки наповнювати баночки краще вже злегка підмаринованими овочами.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт. (невеликий)
  • Морква – 1 шт. (велика)
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Вода – 3 ст.л.
  • Соняшникова олія – 2 ст.л.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Коріандр – 1/2 ч.л.
  • Гвоздика – 1 парасолька
  • Сіль – 2/3 ч.л.
  • Перець – 1/4 ч.л.
  • Паприка – 1/3 ч.л.
  • Часник – 1/2 ч.л.

Навігація записів

CША прикриють Україну з повітря: Трaмп заінтригував заявою
Зa 70 км вiд BAPШABИ! У Пoльщy зaлeтiв тa вuбyxнyв “шaxeд”

Related Articles

Пиріжки з яблуками в духовці: просто казка! Рецепт простого здобного тіста

Viktor
5 Грудня, 20255 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Пиріжки з яблуками в духовці: просто казка! Рецепт простого здобного тіста

Без духовки! Торт без розкачування коржів — ідеальне тісто з кремом зі смаком морозива

Viktor
5 Грудня, 20255 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Без духовки! Торт без розкачування коржів — ідеальне тісто з кремом зі смаком морозива

Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Viktor
4 Грудня, 20254 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Цікаве за сьогодні

  • – Є 2 варіанти. Або розлучення і ділимо все майно. Або живемо далі в одному домі, але кожен сам по собі, – заявив чоловік
  • Пиріжки з яблуками в духовці: просто казка! Рецепт простого здобного тіста
  • Без духовки! Торт без розкачування коржів — ідеальне тісто з кремом зі смаком морозива
  • Щoмісяця призивають близько 30 тисяч осіб, цього мaло: нардеп Коcтенко закликав посилити мобілізацію
  • Мерц поспішає до Брюсселя: боротьба за заморожені активи РФ входить у вирішальну фазу – Politico
  • У нaродної депутатки Скoроход проходять обшуки, підозрюють в отриманні хaбaря
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes