Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Помідори на зиму “Солоденькі”, той випадок коли розсіл випивається швидше ніж з’їдаються помідори

Помідори на зиму “Солоденькі”, той випадок коли розсіл випивається швидше ніж з’їдаються помідори

Viktor
7 Червня, 2025 Коментарі Вимкнено до Помідори на зиму “Солоденькі”, той випадок коли розсіл випивається швидше ніж з’їдаються помідори

Наприкінці сезону, коли втомлююся від заготовок та консервацій, а овочів ще ціла купа, цей простий смачний рецепт рятує. Готувати одне задоволення, без проблем, без стерилізації, без часнику, без зелені та прянощів, тільки встигаю закатувати. Просто помідори, скільки влізе в банку, і маринад, і все. Ось справді, простіше нікуди.

Готую 2 методами, консервовані (з лимонною кислотою) і мариновані (з оцтом), обидва виходять дуже смачні. Їдять усі й дорослі та діти, а гості завжди просять баночку з собою. Рекомендую приготувати хоча б пару баночок на пробу, тільки так і готуватимете.

Рецепт маринаду: мариновані помідори (з оцтом)

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст.л (з невеликою гіркою)
  • Цукор – 4 ст. ложки (з великою гіркою)
  • Оцет 9% – 3-4 ст. ложки

Рецепт маринаду: консервовані (з лимонною кислотою)

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст.л (з гіркою)
  • Цукор – 4 ст. ложки (з великою гіркою)
  • Лимонна кислота – 1 ч. ложка (без гірки)

Покроковий рецепт приготування:

Для початку все підготуємо, помідори миємо та обсушуємо, банки та кришки стерилізуємо.

У чисті стерилізовані банки вкладаємо помідори, скільки влізе в банку, щільно набивати не потрібно.

Перший раз заливаю банки з помідорами кип’ятком, щоб було швидше я використовую електричний чайник.

Прикриваю кришками і накриваю теплим рушником, щоб помідори добре прогрілися, залишаю на 20-25 хвилин.

Потім воду з банок зливаю в каструлю, заміряю літри, бажано додати воду, щоб вийшло ціле число і не потрібно було вираховувати кількість солі та цукру. Хоча, робіть як вам зручніше.

Додаю сіль і цукор, каструлю ставлю на вогонь, як закипить, додаю оцет (якщо роблю мариновані помідори) або лимонну кислоту (якщо роблю консервовані помідори), вибір за вами. Хто як любить.

Заливаю киплячим розсолом банки, закриваю кришками, не перевертаю (за бажанням можна перевернути, лише для того, щоб переконатися, що немає підтікань).

Банки не вкутую, просто накриваю легкою серветкою та залишаю до повного охолодження.

Така заготівля добре зберігається в квартирі в шафі.

Навігація записів

Сили oборони збили роcійський літaк Су-35 на Кyрщині. Відео
Діcтaли з-під зaвaлів! Тe, щσ cкaзaлa дівчинa y пepші xвилини шσкyвaлσ нaвіть pятyвaльників

Related Articles

Салати з руколою — 10 оригінальних рецептів в домашніх умовах

Viktor
14 Грудня, 202514 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Салати з руколою — 10 оригінальних рецептів в домашніх умовах

Картопляні брізолі з фаршем

Viktor
14 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Картопляні брізолі з фаршем

Найсмачніші Палюшки. Одна з традиційних страв української кухні

Viktor
12 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Найсмачніші Палюшки. Одна з традиційних страв української кухні

Цікаве за сьогодні

  • Зaрплати чинoвників в Україні знову ростуть: в якій установі заробляють найбільше
  • “Тpивожний дзвiночок” на пеpеговоpах в Беpліні! Спливло нeмиcлиме. Деталі…
  • Укрaїнці готові тeрпіти вiйну стільки, скільки потрібно? Що показало опитування КМIС
  • За Скороход внесли заставу у понад 3 мільйони гривень
  • «Укрзалізниця» попередила про затримку потягів через обстріл Дніпропетровщини: список
  • “Луч” згас: у Бєлгoроді знову блекауm після обстрілу
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes