Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Перевірені роками! Традиційний рецепт пампухів від галицької господині Дарії Цвек

Перевірені роками! Традиційний рецепт пампухів від галицької господині Дарії Цвек

Viktor
10 Жовтня, 202510 Жовтня, 2025 Коментарі Вимкнено до Перевірені роками! Традиційний рецепт пампухів від галицької господині Дарії Цвек

Рецепти зібрані з книжок «Малятам і батькам», «Солодке печиво» та «У будні і свята».

Пампушки без начинки

Інгредієнти: 1 кг борошна, 5 сирих жовтків, 100 г вершкового масла або маргарину, 50 г цукру, півлітра молока, 100 г дріжджів, 1 ложка горілки, ванільний цукор або ванільна есенція, цукрова пудра.

Приготування: Дріжджі розчинити в теплому молоці з однією ложкою цукру і однією ложкою борошна, поставити в тепле місце, щоб почали бродити. Жовтки розтерти з цукром і маслом, влити дріжджі з молоком, всипати поступово муку і вимішувати, поки  тісто не почне відставати від рук. Влити горілку, перемішати і дати тісту підійти. Тоді змастити руки товщем (жиром) і виробляти пампушки завбільшки з яйце. Кидати їх у гарячий товщ і обсмажити з обох боків. Готові пампушки посипати цукровою пудрою з ванільним цукром.

Пампушки нашвидкуруч

Рецепт класичних пампухів:

  • 0,5 л молока;
  • 100 г дріжджів;
  • 150 г розтопленого масла;
  • 3 ст. ложки олії;
  • 10 ст. ложок цукру;
  • 6 жовтків;
  • 2 ст. ложки горілки;
  • сіль на кінчику ножа;
  • приблизно 1 кг борошна.

Для начинки: густе варення або перетертий мак.

 Як приготувати пампухи з маком

Розчинити дріжджі у теплому молоці з 4 ст. ложками борошна і 2 ст. ложками цукру і поставити в тепле місце, щоб почали бродити.

Згодом додати розтоплене масло, олію, горілку, розтерті жовтки з цукром і просіяне борошно. Вимісити тісто, щоб відставало від рук, і поставити в тепле місце на 40 хв.

Коли тісто добре підійде, сформувати пампухи: відщипнути шматочок  тіста, розплескати, покласти начинку і защипати пальцями, зробивши кульку. Покласти на дошку, посипану борошном, швом донизу і дати підійти 15–20 хв.

Якщо начинка дуже волога, то краще смажити пампухи одразу. У розігріту олію опустити пампухи швом донизу, потім перевернути на другий бік, вийняти шумівкою і викласти на решітку, щоб стекли. Готові пампухи присипати пудрою.

Джерело

Навігація записів

Це знaк! Люди не віpять cвоїм очaм. У Каpпатах зафiксували неймoвіpне. Фoто. Деталі…
“Тeмрява без кaналізації і вoдопостачання”: Безугла радить киянам на зиму тимчасово вuїхати з міста

Related Articles

Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Viktor
4 Грудня, 20254 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Viktor
4 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Святковий салат Ананас: ефектний і смачний

Viktor
3 Грудня, 20253 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Святковий салат Ананас: ефектний і смачний

Цікаве за сьогодні

  • Щoмісяця призивають близько 30 тисяч осіб, цього мaло: нардеп Коcтенко закликав посилити мобілізацію
  • Мерц поспішає до Брюсселя: боротьба за заморожені активи РФ входить у вирішальну фазу – Politico
  • У нaродної депутатки Скoроход проходять обшуки, підозрюють в отриманні хaбaря
  • У Чeчні через удaр дрона в будівлі Грозний-сіті прогримів вибyх
  • НАЗК виявило незаконне збaгачення на понад 23 млн грн закарпатського митника
  • Гетманцев пов’язав низькі зарплати українців з невисокою продуктивністю їхньої роботи
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes