Останнім часом поряд із новими рецептами почала повертатися до давніх рецептів із старих записників. Отже:
– 3 яйця
– 1 склянка цукру
– 1 склянка кефіру
– 1 пачка маргарину (розтопленого)
– 3 склянки борошна
– 1 чайна ложка соди, погашеної оцтом чи лимонним соком
– 100 гр. родзинок
ванільний екстракт, цедра лимона чи апельсина – за бажанням чи власним уподобанням
Збиваємо білки з цукром, по одному додаємо жовтки, охолоджений маргарин, кефір. Поступово додаємо просіяне борошно, а відтак погашену соду. Вмішуємо родзинки, які потрібно попередньо запарити, остудити та висушити паперовим рушником. Можна додати й більше – родзинок багато не буває! Але хто не полюбляє родзинки, то можна їх й не додавати, або використати будь-яку іншу бакалію.
Випікати кекс при температурі 170-180 градусів 1год – 1год 10 хв. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.
Готовий охолоджений кекс прикрашайте на власний розсуд: чи то цукровою пудрою, чи то шоколадом…
Примітка: у мене склянка 250 мл. (маю таку «мірну» тонкостінну склянку ще за часів Гороха). Але кожна господиня має «свою» таку мірну склянку.
Мені сподобалася швидка шоколадна глазур: 2 до 1, де беремо дві частини готового шоколаду чорного чи білого та 1 частину масла, тобто 100 гр. шоколаду і 50 гр. масла. Разом розтопила у разовому кондитерському мішечку і полила кекс. Цей кекс достатньо вологий та в міру солодкий))
Смакуйте на здоров’я!