
Вівсяні котлети готуються без м’яса, але можу впевнено сказати, що вони дуже смачні. Прості в приготуванні виходять ніжними, з апетитною хрусткою скоринкою.
Ділюся рецептом приготування:
Беремо 200гр вівсяних пластівців, у мене моментального приготування. Заливаємо окропом 200 мл, перемішуємо, залишаємо набухати на 15 хвилин. Якщо пластівці звичайні, залишаємо хвилин на 20-30.

За цей час підготуємо інші інгредієнти, 2 головки цибулі та кілька зубчиків часнику подрібнимо за допомогою блендера.

2 середні картоплини натираємо на дрібній тертці, сік віджимати не потрібно.

У миску кладемо набряклі вівсяні пластівці, терту картоплю, підготовлену цибулю з часником, додаємо сіль, трохи чорного перцю і перемішуємо. Виходить однорідна в’язка маса, можна залишити ще на 10-15 хвилин, а можна відразу приступати до ліплення котлет. Руки змочуємо водою та формуємо котлети. За бажанням можна обваляти в панірувальних сухарях.
На сковороду наливаємо олію, добре розігріваємо. Смажимо на середньому вогні під кришкою з двох боків до золотистого кольору. Знімаємо на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.

Подаємо до столу в гарячому вигляді, хоч і в холодному вигляді вони теж дуже смачні. Котлети виходять м’які та ароматні. Приємного апетиту!
Інгредієнти:
- Вівсяні пластівці – 200 гр.
- Вода окріп – 200мл.
- Картопля – 2шт (250гр)
- Цибулина – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – 1ч.л.(без гірки)
- Чорний перець – за смаком