Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Джем із гарбуза та апельсинів. Цей смак не зрівняється ні з чим

Джем із гарбуза та апельсинів. Цей смак не зрівняється ні з чим

Viktor
9 Жовтня, 2025 Коментарі Вимкнено до Джем із гарбуза та апельсинів. Цей смак не зрівняється ні з чим

Осінь щедро ділиться своїми смаками, надихаючи на кулінарні експерименти. Щоби зберегти тепло цієї пори, можна приготувати джем із гарбуза та апельсинів. Сонячний колір, цитрусова свіжість і ніжна солодкість – ідеальне поєднання для осінніх і зимових вечорів. Ділимося простим рецептом, який подарує смак свята навіть у похмурий день.

Інгредієнти

Гарбуз (найкраще підійде сорт Хоккайдо)1 кг
Апельсини2-3 великих
Цукор500 г
Кориця (за бажанням)1 ч.л.
Імбир0,5 ч.л.
Сік лимона1 шт

Спосіб приготування:

Крок 1

Очистіть гарбуз, видаліть насіння і наріжте на невеликі шматочки.

Крок 2

Перекладіть гарбуз у каструлю, додайте лимонний сік і варіть на середньому вогні, поки гарбуз не стане м’яким (приблизно 20-30 хвилин).

Крок 3

Апельсини очистіть від шкірки. Наріжте м’якоть на невеликі шматочки, видаливши кісточки. З апельсинів також можна вичавити сік, який додасть інтенсивності смаку.

Крок 4

До м’якого гарбуза додайте шматочки апельсина, лимонний сік.

Крок 5

Варіть все на слабкому вогні приблизно 30-40 хвилин, поки маса не загусне. Ви можете використовувати блендер, щоб отримати однорідну консистенцію.

Крок 6

Якщо ви любите пряні смаки, додайте корицю та імбир, добре перемішавши все.

Крок 7

Джем готовий, коли його консистенція стане густою. Щоб це перевірити, нанесіть чайну ложку джему на тарілку і дайте охолонути. Якщо він не стікає, це означає, що джем готовий.

Крок 8

Перелийте гарячий джем у простерилізовані банки, щільно закрийте їх і переверніть догори дном, щоб створити вакуум. Залиште банки охолонути.

Джем з гарбуза та апельсинів зберігайте в прохолодному, темному місці. Після відкриття банки зберігайте в холодильнику.

Цей джем має насичений фруктовий смак, а апельсини додають свіжості та аромату. Ідеально підходить до хліба, млинців або як додаток до тортів!

Джерело

Навігація записів

Варення з яблук з цукерками “Барбарис” – спробуйте приготувати, особливо для випічки- супер!
Нaшoї Aнжeлu нe cтaлo… Цiєї нoчi пoвiдoмuлu cтpaшнy звicткy…

Related Articles

Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Viktor
4 Грудня, 20254 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Viktor
4 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Святковий салат Ананас: ефектний і смачний

Viktor
3 Грудня, 20253 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Святковий салат Ананас: ефектний і смачний

Цікаве за сьогодні

  • Щoмісяця призивають близько 30 тисяч осіб, цього мaло: нардеп Коcтенко закликав посилити мобілізацію
  • Мерц поспішає до Брюсселя: боротьба за заморожені активи РФ входить у вирішальну фазу – Politico
  • У нaродної депутатки Скoроход проходять обшуки, підозрюють в отриманні хaбaря
  • У Чeчні через удaр дрона в будівлі Грозний-сіті прогримів вибyх
  • НАЗК виявило незаконне збaгачення на понад 23 млн грн закарпатського митника
  • Гетманцев пов’язав низькі зарплати українців з невисокою продуктивністю їхньої роботи
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes