Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Доведеться переробити в іншу страву: Як врятувати м’ясо, якщо ви його спалили на мангалі або грилі

Доведеться переробити в іншу страву: Як врятувати м’ясо, якщо ви його спалили на мангалі або грилі

admin
20 Червня, 202120 Червня, 2021 Коментарі Вимкнено до Доведеться переробити в іншу страву: Як врятувати м’ясо, якщо ви його спалили на мангалі або грилі

Відпочинок на природі в літній період часто супроводжується готуванням шашликів на мангалі або грилі. І навіть у найдосвідченіших кулінарів буває неприємний момент, коли м’ясо пригоріло або вилетіло з решітки в вугілля. Не варто викидати таке м’ясо, оскільки є кілька спосіб його порятунку, а заодно і заміського пікніка, радять Патріоти України.

Зрізати обгорілі шматочки

Найпростіший спосіб врятувати шашлик – зрізати обгорілі шматочки м’яса. З курки або риби можна ножем акуратно зішкребти нагар або просто зняти обгорілу шкірку.

Змінити рецепт приготування

Якщо зіпсовано досить багато м’яса, то є інший варіант – поміняти основне блюдо. Шматочки свинини або яловичини обрізати від пригорілої кірки, опустити в бульйон і потушкувати. Курку або рибу можна порізати на чисті шматочки та пустити на бутерброди. Змішати м’ясо з зеленню і викласти на підсушений хліб.

Рятувати стейки трохи важче, але теж реально – наріжте їх смужками або кубиками, замочіть в улюбленому соусі. М’ясо вбере вологу і спеції й знову стане соковитим. Використовуйте ці шматочки м’яса для пирога, пасти або жаркого. Можна приготувати бефстроганов.

З сухої свинини можна зробити смажений рис або печеню. А ще можна м’ясо подрібнити до стану паштету, додати зелену цибулю, часник і капусту – і отримаєте відмінну намазку для бутербродів.

Як уникнути помилок при смаженні м’яса

Готуйте довше і на слабкому вогні. Так м’ясо буде соковитим, і ви зможете уникнути пересушування.

Не поспішайте обрізати жир з м’яса. Не зрізайте жир з м’яса перед готуванням – зробіть це після приготування. Жир затримає вологу і додає страві соковитості.

Не грайте в багатозадачність. Однією з причин, чому м’ясо пригорає або стає сухим – це неуважність кухаря, який відволікається на приготування іншої страви, телевізор, соціальні мережі та розмови.

Навігація записів

Обов’язково зберігайте рецепт.Дрібна рибка в духовці: пальчики оближеш
“Та, що біжить за Сонцем”: зaгинyла 21-річна рекордсменка України Катерина Долган. фото

Related Articles

Соковиті курячі відбивні по-швидкому

Viktor
16 Грудня, 202516 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Соковиті курячі відбивні по-швидкому

Це найвдаліший рецепт ватрушок з усіх, що я пробувала! 

Viktor
15 Грудня, 202515 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Це найвдаліший рецепт ватрушок з усіх, що я пробувала! 

Салати з руколою — 10 оригінальних рецептів в домашніх умовах

Viktor
14 Грудня, 202514 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Салати з руколою — 10 оригінальних рецептів в домашніх умовах

Цікаве за сьогодні

  • Соковиті курячі відбивні по-швидкому
  • “Не мoжемо піти на кoмпроміс”: у Роcії на тлі обговорень мирного плану відкрито зaзіхнули на тeриторії Укрaїни
  • “Любив життя і людeй”: на Хaрківському напрямку загuнув 24-річний зaхисник з Днiпропетровщини.
  • Скандал у Раді: нардeпи Тарута та Бeзугла побuлuсь під час зaсідання. Відео
  • Олена Зеленська з’явиласяу жакеті з хвилястими лацканами і в блузці з мереживними манжетами
  • Одeщина: окyпантu вдaрили по cкладу з бoйлерами та обiгрівaчами
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes