Фрикадельки у вершковому соусі на сковороді: хоч до обіду, хоч до вечері. Такі м’ясні кульки настільки виходять смачними, що їх просто неможливо не спробувати і готуються не складно, і сім’я оцінить і попросить приготувати ще не один раз.
Ділюся рецептом приготування:
Для початку поставимо варити курячий бульйон, якщо є готовий, цей етап можна пропустити.
2 цибулини поріжемо кубиками, обсмажимо на невеликій кількості олії до напівпрозорості.
2 скибочки хліба, краще брати черствий, подрібнити за допомогою блендера до крихти.
У миску кладемо 800гр фаршу будь-якого, додаємо хліб, розбиваємо яйце, кладемо сіль, чорний перець, додаємо обсмажену цибулю, перемішуємо.
Готовий фарш забираємо в холодильник на 30 хвилин. Якщо немає часу чекати, можна відразу приступати до формування фрикадельок. Беремо 1ч.л фаршу та формуємо м’ясні кульки.
На сковороду наливаємо олію, кладемо 30гр вершкового масла, розтопимо і кладемо фрикадельки. Обсмажуємо фрикадельки з двох боків на невеликому вогні під кришкою приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. У мене виходить обсмажити у 2 прийоми.
Олію на якій смажилися фрикадельки, проціджуємо і додаємо назад у сковороду, додаю 2ст.л борошна та обсмажую приблизно 1-2 хвилини. Потім поступово вливаємо 400мл курячого бульйону, перемішуємо віночком до зникнення грудочок. Тепер вливаємо вершки, якщо соус здасться густим, можна додати ще бульйону. Додаємо чорний перець, сіль до смаку і перемішуємо. Кладемо фрикадельки, перемішуємо і зменшуємо вогонь до мінімуму, закриваємо кришкою і готуємо 10 хвилин. Готові фрикадельки знімаємо з вогню. Подаємо з будь-яким гарніром.

Інгредієнти:
- Фарш – 800гр.
- Хліб – 2 скибочки
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля – 2 цибулини.
- Сіль – 1/2ч.л.
- Чорний перець – за смаком
- Соняшникова олія – 3-4 ст. л.
- Вершкове масло – 30 гр.
Для соусу:
- Бульйон курячий – 400-500мл.
- Вершки 20% – 150мл.
- Борошно – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком
- Чорний перець – за смаком