Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Бабуся навчила готувати правильні пончики! Смачніше нічого не їла

Бабуся навчила готувати правильні пончики! Смачніше нічого не їла

Viktor
13 Січня, 202513 Січня, 2025 Коментарі Вимкнено до Бабуся навчила готувати правильні пончики! Смачніше нічого не їла

Пончики – це така смакота, яку не проміняєш на жоден сучасний десерт.

Інгредієнти:

  • молоко – 500 мл;
  • тепла вода – ½ склянки;
  • сухі дріжджі – 11 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль – 1,5 ч.л.;
  • цукор – 2 ст.л.;
  • вершкове масло або маргарин – 125 г;
  • борошно – приблизно 600 г;
  • ванілін.

Покроковий процес приготування:

  1. Приготування опари:
    • Змішайте теплу воду та молоко, трохи підігрійте на невеликому вогні (до 35–40 °C).
    • Додайте цукор і сухі дріжджі, добре перемішайте до однорідності.
    • Залиште суміш на 15 хвилин у теплому місці, щоб дріжджі “запрацювали”.
  2. Заміс тіста:
    • У готову опару додайте яйця, розм’якшене вершкове масло (або маргарин), ванілін і сіль. Перемішайте вінчиком до однорідності.
    • Просійте борошно та поступово додавайте його до суміші.
    • Замішуйте тісто спочатку ложкою, а потім руками на присипаній борошном поверхні. Слідкуйте, щоб тісто залишалося м’яким, еластичним і не “забитим” борошном.
    • Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1,5 години, щоб воно підійшло.
  3. Формування пончиків:
    • Розкачайте тісто в пласт товщиною приблизно 1 см.
    • За допомогою склянки чи формочок виріжте кружечки.
    • Залиште сформовані пончики на 15–20 хвилин, щоб вони трохи підійшли.
  4. Смаження:
    • Розігрійте рослинну олію у сковороді.
    • Обсмажуйте пончики з обох боків до золотистого кольору.
    • Викладайте готові пончики на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
  5. Оздоблення:
    • Посипте готові пончики цукровою пудрою або пудрою з корицею.

Примітки:

  • У рецепті використовується тепла вода і молоко, температура яких має бути не вище 40 °C, щоб дріжджі не загинули.
  • Для більш насиченого смаку можна додати до тіста ложку коньяку або рому – це запобігатиме зайвому вбиранню олії.
  • Якщо плануєте прикрашати пончики глазур’ю або шоколадом, цукрову пудру можна не використовувати.

Смачного!

Навігація записів

Зeлeнcький пpeдстaвить нoву пapтiю нa вибopax пiсля вiйни – «Блoк Зeлeнcькoгo» зaмiсть «Слyги нapoдy» – ЗМІ
“Укрaїна стuкається з браком людськuх ресурсів, адже прuзовний вік не становuть 18 років” – раднuк Трампа Вoлтц

Related Articles

Справжній крекер без клопоту і паста-намазанка! Смачний перекус

Viktor
8 Грудня, 20258 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Справжній крекер без клопоту і паста-намазанка! Смачний перекус

Ще один приголомшливий рецепт сирника. У Львові його роблять з шоколадом і фруктами

Viktor
8 Грудня, 20258 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Ще один приголомшливий рецепт сирника. У Львові його роблять з шоколадом і фруктами

Смакота за лічені хвилини: ледачі яблучні пончики

Viktor
7 Грудня, 20257 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Смакота за лічені хвилини: ледачі яблучні пончики

Цікаве за сьогодні

  • Пiлот укрaїнcького Су-27 загuнув під час виконання бойового завдання
  • Справжній крекер без клопоту і паста-намазанка! Смачний перекус
  • Ще один приголомшливий рецепт сирника. У Львові його роблять з шоколадом і фруктами
  • З’їхав у кювeт і врізaвся в стoвп: на Косівщинi загuнув водій Gеely
  • Сиpcький зробив заяву про посилення мобілізації: що сказав
  • Кулеба пояснив, чому досі не на фронті
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes