Інгредієнти:
борошно – 0,5 кілограма;
цукровий пісок – 100 грам;
мед – 3 столові ложки;
яйця – 3 штуки;
масло – 50 грам;
какао-порошок – 3 столові ложки;
сода гашена – 1 чайна ложка.
Для крему:
молоко – 0,5 літра;
яйця – 2 штуки;
цукровий пісок – 150 грам;
борошно – 2 столові ложки;
какао-порошок – 1 столова ложка;
масло – 50-70 грам;
ванілін – 1 пачка;
горіхи будь-які – 200 грам;
сіль – на кінчик ножа.
Для глазурі:
молоко – 5 столових ложок;
какао-порошок – 2 столові ложки;
цукор – ⅔ склянки;
масло – 50 грам.
Шоколадний медовик «Жіночий каприз». Покроковий рецепт
Готуємо крем:
Відокремлюю білки від жовтків.
Жовтки розтерти з цукром, додати борошно, какао-порошок, ванільний цукор і трохи холодного молока, щоб тісто вийшло трохи рідкуватий.
Молоко поставте на плиту і нагрівайте до кипіння, зніміть з вогню і трохи влийте в яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб яйця не згорнулися.
Знову ставимо молоко на плиту і тонкою цівкою вливаємо яєчно-молочну суміш. Постійно помішуючи, доводимо крем до загустіння, перед вимиканням додаємо масло і добре розмішуємо.
Ми залишаємо крем до повного охолодження.
Окремо збийте білки з дрібкою солі до пишної піни.
Остиглий крем зіб’ємо міксером, а після з’єднаємо з білками. Крем виходить дуже повітряний і ніжний.
Готуємо тісто:
Яйця збити з цукром до білої піни.
Додаємо м’яке масло, мед і гашену соду, перемішуємо.
Ставимо на водяну баню і варимо близько 5-7 хвилин, поки консистенція стане однорідною, і знімаємо з плити.
Додаємо какао-порошок і поступово борошно, добре перемішуючи вінчиком або ложкою.
Коли незручно буде місити столовим прибором, то викладаємо тісто на стіл, посипаний борошном, і добре вимішуємо руками. Не забивайте тісто занадто борошном, воно повинно бути еластичним і м’яким.
Ділимо тісто на 8 рівних частин і тонко розгортаємо тісто, я використовую тарілку, щоб рівно обрізати краї коржів.
Обрізки не викидати, їх також необхідно спекти для крихти на боки торта.
Викладаємо на деко, робимо виделкою кілька наколювань і випікаємо 2-3 хвилини.
Остиглі коржі змащуємо кремом і посипаємо подрібненими горішками. Верхній корж НЕ промащувати і залишити трохи крему для боків. Горіхи можна відразу було додати в крем, але як на мене, вони осаджують повітряний крем. Тому для себе я вивела, що краще кожен корж посипати горішками.
Готовий торт відправляємо в холодильник, щоб він трохи просочився.
Глазур:
Змішати молоко, цукор, какао-порошок, поставити на плиту і довести до повного розчинення, постійно помішуючи.
Як тільки глазур почне закипати, додаємо масло і знімаємо з вогню.
Торт полити ще теплою глазур’ю, навіть трохи гарячою, тому що при охолодженні вона відразу застигає.
Боки торта обмазати кремом і присипати крихтою з коржів.
Залишити для повного просочення на пару годин в холодильнику.
Наш шедевр «Жіночий каприз» готовий! Шоколадний медовик вийшов неймовірно смачним, ніжним. Коли його їси, то розумієш, що цей торт впорається з самим витонченим жіночим капризом. Давайте радувати рідних і близьких смачними десертами разом з нами на «Люблю готувати»!
Смачного!
Джерело