
У кефір висипаємо цукор і сіль, виливаємо олію і перемішуємо до розчинення піщинок. У борошно додаємо соду, змішуємо.
Просіюємо борошно в кефір, замішуємо еластичне і м’яке тісто. Забираємо тісто в глибокий посуд, очікуємо, поки воно збільшиться у розмірах.
Наново обминаємо тісто, ділимо на 6-7 колобків. Розкачуємо колобки в коржики завтовшки від 5 мм до 1,5 см і в діаметрі рівному сковороді.
У сковороді розігріваємо 100 мл олії. Викладаємо в олію коржі і обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки.

Якщо ви хочете більш пишні “Губки”, то потрібно робити товсті коржі. Подавати Губки на кефірі рекомендується гарячими.

Інгредієнти для “Губок” на кефірі:
- кефір – 250 мл;
- соняшникова олія – 1 ст. л.;
- борошно – 300 г;
- цукор – 1 ст. л.;
- сода – ½ ч. л.;
- сіль – ½ ч. л.