
У даному відео пропонуємо рецепт шоколадно-медового пляцка з дуже ніжним заварним кокосовим кремом. Сподіваємося, рецепт Вам згодиться та зробить ще більш солодким Ваше свято.
ІНГРЕДІЄНТИ
Коржі:
120 г вершкового масла
210 г цукру
100 г меду
1 ст.л. соди
3 яйця
480 г борошна
2/3 ч.л. розпушувача
40 г какао
Крем:
500 мл молока
150 г цукру
25 г ванільного цукру
50 г кукурудзяного крохмалю
60 г кокосової стружки
50 г білого шоколаду
130 г вершкового масла
ПРИГОТУВАННЯ:
Коржі:
- Мед, цукор та масло помістити у каструлю та зігріваючи довести до кипіння. Додати соду та зігріваючи довести до пінистого стану.
- Борошно 300 г змішати з 10 г какао та розпушувачем, додати яйця, гарячу медову суміш, ретельно змішати та додати ще 180 г борошна. Лопаткою, а згодом, як суміш трохи охолоне, рукою, замісити тісто.
- Тісто розділити на дві рівні частини, до однієї з них додати ще 30 г какао, вимісити до однорідності.
- Ще теплим тісто розкачати (розмір 25х35 см) на папері для випічки.
- Випікати коржі 10 хв у формі 25х35 см при 180 °С.
Крем
- Цукор розчинити у 250 мл молока та довести до кипіння.
- Крохмаль розчинити у холодному молоці (250 мл) та влити у киплячу суміш з цукром.
Суміш довести до кипіння, додати кокосову стружку, ванільний цукор і варити 3-4 хв. - М’яке масло збити до пухкої маси. Невеликими порціями додати охолоджений заварний крем, збити міксером.
- Додати розтоплений шоколад, злегка збити.
Складання:
Коржі розрізати поперек на дві частини. Кінцевий розмір пляцка буде 17х25 см!
Послідовність складання:
– світліший корж
– 1/3 крему
– темніший корж
– 1/3 крему
– світліший корж
– 1/3 крему
– темніший корж.
Поставити у холодильник на 12-24 год та оздобити за бажанням.
Висота пляцка 8,5 см, вага 1,8 кг.
Покроковий ВІДЕО-РЕЦЕПТ ВІД АВТОРА: