Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Шоколадно-медовий смугастий пляцок. Ароматна та ніжна домашня випічка за рецептом української господині

Шоколадно-медовий смугастий пляцок. Ароматна та ніжна домашня випічка за рецептом української господині

Viktor
8 Червня, 2025 Коментарі Вимкнено до Шоколадно-медовий смугастий пляцок. Ароматна та ніжна домашня випічка за рецептом української господині

У даному відео пропонуємо рецепт шоколадно-медового пляцка з дуже ніжним заварним кокосовим кремом. Сподіваємося, рецепт Вам згодиться та зробить ще більш солодким Ваше свято.

ІНГРЕДІЄНТИ
Коржі:

120 г вершкового масла
210 г цукру
100 г меду
1 ст.л. соди
3 яйця
480 г борошна
2/3 ч.л. розпушувача
40 г какао
Крем:

500 мл молока
150 г цукру
25 г ванільного цукру
50 г кукурудзяного крохмалю
60 г кокосової стружки
50 г білого шоколаду
130 г вершкового масла
ПРИГОТУВАННЯ:
Коржі:

  1. Мед, цукор та масло помістити у каструлю та зігріваючи довести до кипіння. Додати соду та зігріваючи довести до пінистого стану.
  2. Борошно 300 г змішати з 10 г какао та розпушувачем, додати яйця, гарячу медову суміш, ретельно змішати та додати ще 180 г борошна. Лопаткою, а згодом, як суміш трохи охолоне, рукою, замісити тісто.
  3. Тісто розділити на дві рівні частини, до однієї з них додати ще 30 г какао, вимісити до однорідності.
  4. Ще теплим тісто розкачати (розмір 25х35 см) на папері для випічки.
  5. Випікати коржі 10 хв у формі 25х35 см при 180 °С.

Крем

  1. Цукор розчинити у 250 мл молока та довести до кипіння.
  2. Крохмаль розчинити у холодному молоці (250 мл) та влити у киплячу суміш з цукром.
    Суміш довести до кипіння, додати кокосову стружку, ванільний цукор і варити 3-4 хв.
  3. М’яке масло збити до пухкої маси. Невеликими порціями додати охолоджений заварний крем, збити міксером.
  4. Додати розтоплений шоколад, злегка збити.

Складання:

Коржі розрізати поперек на дві частини. Кінцевий розмір пляцка буде 17х25 см!
Послідовність складання:
– світліший корж
– 1/3 крему
– темніший корж
– 1/3 крему
– світліший корж
– 1/3 крему
– темніший корж.

Поставити у холодильник на 12-24 год та оздобити за бажанням.

Висота пляцка 8,5 см, вага 1,8 кг.

Покроковий ВІДЕО-РЕЦЕПТ ВІД АВТОРА:

Навігація записів

Компот «Полуничний мохіто» на зиму: хіт сезону!
Це щocь неймoвірне! Урaжено літaки на аеродромі Сaваслейка у Нижeгoродській області

Related Articles

Як коржики, але набагато смачніші. Губки на кефірі: подобаються і дітям і дорослим

Viktor
21 Червня, 2025 Коментарі Вимкнено до Як коржики, але набагато смачніші. Губки на кефірі: подобаються і дітям і дорослим

Котлети без м’яса, які не вбирають олію під час смаження

Viktor
20 Червня, 202520 Червня, 2025 Коментарі Вимкнено до Котлети без м’яса, які не вбирають олію під час смаження

Як я готую найсмачнішу смажену рибу і дуже смачний і підходящий до неї соус! Усі мої друзі просили мене про цей рецепт!

Viktor
18 Червня, 2025 Коментарі Вимкнено до Як я готую найсмачнішу смажену рибу і дуже смачний і підходящий до неї соус! Усі мої друзі просили мене про цей рецепт!

Цікаве за сьогодні

  • У Сyмах внаслідок влучання російського безпілотника пошкоджені пoкрівля та близько 20 вiкон у багатоповерхівці
  • “Укрaїна буде захищaтись”: Зеленський відповів Путіну й закликав світ визначатись. Відео
  • Лукaшенко пiшов на поcтупки США на тлі зуcтрічі з Келлогом. Дuктaтор уxвалив неcподіване рiшення…
  • “У мене син – військовий, капітан”: Український захисник у полоні весь час молився за сина, який служить у ЗСУ (відео)
  • Китай відкинув обережність у наданні військової допомоги росії, – The Economist
  • Як коржики, але набагато смачніші. Губки на кефірі: подобаються і дітям і дорослим
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes