Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Рецепт паски, який виходить завжди і у всіх! “Баба Святкова” — перевірений роками рецепт паски від Дарії Цвек

Рецепт паски, який виходить завжди і у всіх! “Баба Святкова” — перевірений роками рецепт паски від Дарії Цвек

Viktor
19 Квітня, 202519 Квітня, 2025 Коментарі Вимкнено до Рецепт паски, який виходить завжди і у всіх! “Баба Святкова” — перевірений роками рецепт паски від Дарії Цвек

Інгредієнти:

  • 1 кг борошна,
  • 400 г молока,
  • 10 жовтків,
  • 100 г мокрих дріжджів,
  • 200 г масла,
  • 300 г цукру,
  • 100 г родзинок,
  • 1/2 ч. л. солі,
  • потерта цедра з 1 лимона.

Рецепт приготування паски:

  1.  Спочатку треба замісити опару. Дріжджі розводимо у теплому молоці і додаємо 100 г цукру і 200 г борошна. Все добре перемішати і поставити у тепле місце, щоб опара збільшилась удвічі.
  2. Після того, як суміш підросте — додайте решту цукру, жовтки, родзинки, цедру з лимона, сіль і борошно. Замісити тісто до однорідності і наприкінці додати розтоплений, але охолоджений жир.
  3. Місити приблизно 10-15 хв., поки тісто не почне відставати від рук!
  4. Тісто поставити у тепле місце, щоб збільшилось удвічі.
  5. Тоді його опустити і зачекати, щоб знову підросло.
  6. Розкласти тісто на 1/3 частини посудини і дати знову піднятись удвічі. Духовку нагріти до температури 200 градусів.
  7. Всадити паску і після 10 хв. зменшити температуру до 170-160 градусів. Випікати ще 50 хв.

Важливо: борошна повинно бути рівно 1 кг, не більше (бо паска буде тугою) і не менше (бо паска опаде). І жир (масло) потрібно додавати обов’язково наприкінці!

З тієї порції виходить 3-4 середніх пасочки.

Джерело

Навігація записів

Три швидких і смачних салати з кукурудзою. Готуються швидко, нічого не потрібно відварювати!
Пyтін зробив заяву про Вeликоднє пeремир’я

Related Articles

Торт Пташине молоко. Легкий та повітряний десерт, який варто спробувати!

Viktor
22 Травня, 202522 Травня, 2025 Коментарі Вимкнено до Торт Пташине молоко. Легкий та повітряний десерт, який варто спробувати!

Банановий зефір. Такої смакоти ви ще не готували! Простий рецепт!

Viktor
21 Травня, 2025 Коментарі Вимкнено до Банановий зефір. Такої смакоти ви ще не готували! Простий рецепт!

Найніжніше печиво з манки, яке тане в роті: простий, швидкий та недорогий рецепт

Viktor
20 Травня, 202520 Травня, 2025 Коментарі Вимкнено до Найніжніше печиво з манки, яке тане в роті: простий, швидкий та недорогий рецепт

Цікаве за сьогодні

  • 23 тpавня. Яке cьогодні cвято. Три сyворі забоpони дня! Не pобіть цього сьoгодні в жoдному pазі
  • У Чернівецькій облаcті пролунaлu вuбухu
  • Російські війська масовано атакували Полтавщину дронами: сталась пожежа, є постраждалий. Фото
  • У Мiністерстві закордонних справ відпoвіли на заяви Пyтіна щодо “бyферної зони”
  • Відійшов до Нeбесного лeгіoну: під час прохoдження військової служби загuнув гранaтометник-мoрпіх Рoмaн Вuннuк.
  • Чyдес не буде: Зaлужний відверто про кoрдони 1991 рoку
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes