Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Дуже смачні гречаники. Тільки відразу готуйте подвійну порцію

Дуже смачні гречаники. Тільки відразу готуйте подвійну порцію

Viktor
16 Листопада, 202516 Листопада, 2025 Коментарі Вимкнено до Дуже смачні гречаники. Тільки відразу готуйте подвійну порцію

Готую цю страву тоді, коли після вечері залишається в холодильнику гречана каша. Гречаники, завдяки томатній заливці, виходять дуже соковитими і ніжними. Калорій в такому блюді не дуже багато, а от користі – море.

Склад продуктів

  • один кілограм м’яса;
  • 300 грам вареної гречки;
  • 2 свіжих курячих яйця;
  • одна велика головка ріпчастої цибулі;
  • спеції і сіль – за смаком.

Для заливки:

  • один стакан томатного соусу;
  • одна головка ріпчастої цибулі.

Покроковий процес приготування

М’ясо перекручуємо на м’ясорубці (мені подобається використовувати свинину + яловичину, але можна і будь-яка інша, на ваш смак).

У миску з м’ясним фаршем додаємо два курячих яйця, які бажано заздалегідь трохи збити виделкою в іншому посуді.

Одну велику головку ріпчастої цибулі добре подрібнюємо (можна це зробити через м’ясорубку, скористатися блендером або натерти на дрібній тертці) і перекладаємо в фарш.

Додаємо в миску з фаршем улюблені спеції, сіль за смаком (мені вистачає однієї неповної чайної ложки) і ретельно перемішуємо.

В останню чергу перекладаємо в миску заздалегідь зварену розсипчасту гречану кашу. Я часто готую таку страву, використовуючи гречану кашу, яка залишилася з вечері: тоді і часу на приготування йде зовсім небагато.

Коли фарш добре вимішати, приступаємо до формування гречаників.

Формуємо досить-таки великі котлети довгастої форми, перекладаємо їх відразу в форму для запікання.

Для заливки заздалегідь обсмажити на олії головку ріпчастої цибулі (дрібно нарізаної).

Для заливки також знадобиться томатний соус: можна використовувати покупний, можна розвести в 250 мілілітрах води 50 грам томатної пасти, а можна скористатися домашніми заготовками. Ідеально підійде смачним домашнім соус, який ми закрили з помідорів на зиму.

Розкладаємо зверху на гречаники обсмажену до золотистого кольору цибулю, заливаємо томатним соусом.

Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку, запікаємо 40-50 хвилин. При бажанні, можете прикрити фольгою.

Готову страву подаємо на стіл, посипавши будь-якою зеленню.

Смачного.

Навігація записів

Пpем’єр Гpеції зpобив важливу заяву щoдо Укpаїни! Такого повоpоту ніxто не очiкував
Корупція в енeргетиці: Тимoшенко зaпропонувала влaді рiшення

Related Articles

Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Viktor
4 Грудня, 20254 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Viktor
4 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Святковий салат Ананас: ефектний і смачний

Viktor
3 Грудня, 20253 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Святковий салат Ананас: ефектний і смачний

Цікаве за сьогодні

  • У Чeчні через удaр дрона в будівлі Грозний-сіті прогримів вибyх
  • НАЗК виявило незаконне збaгачення на понад 23 млн грн закарпатського митника
  • Гетманцев пов’язав низькі зарплати українців з невисокою продуктивністю їхньої роботи
  • Літaк Зeленського в Ірлaндії переслiдували невідомі дрони військового типу – The Journal
  • Бійці спецпідрозділу ГУР знuщило російський вuнuщувач МіГ-29 в окyпованому Кpиму. ВIДЕО 
  • Сирcький: Укрaїнські військові утримують північну частину Пoкровська та блoкують спроби обходу міста
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes