Відома сербська кулінарна блогерка з YouTube-каналу My Kitchen Tanja поділилася простим способом зберегти свіжість помідорів до самої зими без використання пастеризації чи холодильника.
Для цього, за її порадою, потрібні лише звичайна пластикова ємність і деревний попіл, що природно захищає плоди завдяки своїм антибактеріальним і протигрибковим властивостям.
Для тривалого зберігання підходять лише цілі, неушкоджені та злегка недозрілі томати.
Як підготувати помідори:
- На дно пластикової чи дерев’яної коробки насипте рівний шар деревного попелу.
- Розкладіть плоди так, щоб вони не торкалися один одного.
- Засипте їх попелом, повністю покриваючи кожен помідор.
- Щільно закрийте ємність і поставте її до прохолодного темного місця, захищеного від сонячних променів.
- Перед вживанням просто струсіть попіл і промийте помідори під проточною водою.
- Якщо після цього частина плодів залишилася в коробці — знову ретельно присипте їх попелом.
Завдяки природним антибактеріальним і протигрибковим властивостям попелу томати залишатимуться свіжими ще багато тижнів і навіть місяців.