Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Маринована слива на зиму. Це одна з моїх найулюбленіших заготовок на зиму

Маринована слива на зиму. Це одна з моїх найулюбленіших заготовок на зиму

Viktor
31 Серпня, 202531 Серпня, 2025 Коментарі Вимкнено до Маринована слива на зиму. Це одна з моїх найулюбленіших заготовок на зиму

Хочу поділитися з вами дуже смачним рецептом маринованої сливи. Це одна з моїх найулюбленіших заготовок на зиму. Слива смачна, солодка, пряна та дуже ароматна. Таку баночку можна відкрити не чекаючи холодів.

У цьому рецепті дуже смачні не лише сливи, а й сам маринад. Мариновані сливи стануть прекрасним доповненням будь-якого святкового столу як десерт.

Покроковий рецепт приготування страви:

Сливу добре моємо. Для консервування потрібно вибирати сливу міцну та зрілу. Слива не повинна бути перестигла і м’яка. Сливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.

Консервувати сливу буду в 500 мл банках. Банки я не стерилізую, а просто мию засобом для очищення.

Тепер у кожну банку кладемо лавровий лист, гвоздику та чорний перець горошком. Сливи вкладаємо в банки досить щільно. Я сливи укладаю зрізом назовні, тоді вони дуже гарно виглядають у банках.

У каструлю наливаємо воду та ставимо на плиту. Коли вода закипить, розливаємо її по банкам. Накриваємо банки кришками та залишаємо так на 15 хвилин.

Після закінчення зливаємо воду в каструлю. Води має бути 1 літр, якщо її мало, то долийте в каструлю, щоб був рівно літр. Також у каструлю всипаємо цукор, додаємо корицю та ставимо на плиту.

У кожну банку додаємо к0ньяк, якщо ви не бажаєте або не любите, то не додавайте. Коли маринад закипить, проварюємо його 1-2 хвилини. Потім вливаємо оцет 9% і перемішуємо. Коли маринад знову закипить, вимикаємо і знімаємо з вогню. Гарячий маринад відразу ж розливаємо по банкам, накриваємо кришками і закатуємо банки.

Банки перевертаємо і ставимо кришками донизу, добре укутуємо і залишаємо їх так до повного остигання. Приємного апетиту!

Ось що нам знадобиться:

  • Слива – приблизно 1,5 кг на 3 банки по 500 гр.

У кожну банку по 500 гр:

  • Лавровий лист – 2 шт
  • Гвоздика – 2 шт
  • Чорний перець горошком – 3-4 шт.

Маринад:

  • Вода – 1 літр
  • Цукор – 500 гр
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л
  • Оцет 9% – 120 мл
  • К0ньяк – 1 ст. л у кожну банку

Навігація записів

Янукoвич збyдував нове “Мeжигір’я” в Сoчі: Фото
В Україні здорожчає олія: якою буде ціна за літр.

Related Articles

Без духовки! Торт без розкачування коржів — ідеальне тісто з кремом зі смаком морозива

Viktor
5 Грудня, 20255 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Без духовки! Торт без розкачування коржів — ідеальне тісто з кремом зі смаком морозива

Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Viktor
4 Грудня, 20254 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Viktor
4 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Цікаве за сьогодні

  • Без духовки! Торт без розкачування коржів — ідеальне тісто з кремом зі смаком морозива
  • Щoмісяця призивають близько 30 тисяч осіб, цього мaло: нардеп Коcтенко закликав посилити мобілізацію
  • Мерц поспішає до Брюсселя: боротьба за заморожені активи РФ входить у вирішальну фазу – Politico
  • У нaродної депутатки Скoроход проходять обшуки, підозрюють в отриманні хaбaря
  • У Чeчні через удaр дрона в будівлі Грозний-сіті прогримів вибyх
  • НАЗК виявило незаконне збaгачення на понад 23 млн грн закарпатського митника
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes