Для приготування беремо:
4 кг. помідорів,
- 1,5 кг. солодкого перцю,
- 5 шт. великих головок часнику (~200-300 гр.),
- 5 шт. гірких перчинок,
- по одному дуже великому пучку петрушки, кінзи, кропу, базиліка,
- 2,5 скл. цукру,
- 3 ст. л. солі,
1 скл. 9%-го оцту, - 60 гр. хмелі-сунелі
- 5-7 ст. л. крохмалю.
Рецепт соусу Сацебелі на зиму:
Помідори солодкий перець і гіркий перець , часник і зелень перемолоти блендером або в кухонному комбайні. Проварити 15 хвилин.
Потім додати сіль, цукор, оцет, хмелі-сунелі та проварити ще 15 хвилин. Потім розвести крохмаль у невеликій кількості води і влити невеликим цівком у каструлю, при цьому постійно помішуємо, щоб крохмаль не згорнувся грудочками.
Проварити ще 15 хвилин з крохмалем і розлити в гарячі стерильні банки. Закатати.

Зберігайте рецепт собі , діліться рецептом з подругами і готуйте із задоволенням і любов’ю