Класичний варіант шарлотки можна трохи урізноманітнити і зробити ще цікавішим за смаком, якщо додати до яблук сир. У вас вийде м’яке та ніжне, пишне диво до чаю.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 3 шт.;
- цукор, 150 г;
- сіль щіпка, ванілін за смаком чи кориця;
- розпушувач, 1 ч.л;
- масло вершкове розм’якшене, 120 г;
- сир, 250 г;
- борошно, 240 г;
- яблука, 2 шт.
Процес приготування
З’єднуємо яйця з сіллю та цукром і збиваємо до пишності та однорідності маси, білого кольору.
Додаємо в яєчну масу розм’якшене вершкове масло, сир, добре перебиваємо міксером масу до однорідності.
Борошно просіюємо та змішуємо з розпушувачем, частинами вводимо в основу та збиваємо гладке та однорідне тісто.
Яблука вибирайте кисло-солодкого сорту, очищаємо від шкірки, ріжемо середніми часточками.
Форму для випікання застеляємо пергаментом, викладаємо тісто рівним шаром.

Зверху по колу викладаємо яблучні часточки.

Тут ви можете присипати їх цукром із корицею.
Випікаємо при 180 градусах близько 40-45 хвилин, готовність перевіряйте шпажкою.
Виймаємо пиріг із форми, охолоджуємо і можна присипати корицею чи цукровою пудрою.

Текстура тіста у такого пирога виходить дуже ніжною, більш схожою на кексову, тому тісто чудово підходить для випікання кексом із різними смачними добавками.