Пісочно-сирний пляцок з чорною смородиною
Ніжний, розсипчастий сирний пляцок (тістечко) та ягідна начинка – ідеальне поєднання. А головне готується дуже просто і легко!
Інгредієнти:
Для тіста:
Сир 9% – 250 г.
Цукор – 100 г.
Яйце – 2 шт.
Вершкове масло – 200 г.
Борошно – +/-400 г.
Сіль 1/3 ч. л.
Розпушувач 10 г.
Ванільний цукор 1 ч. л.
Для начинки:
Смородина (протерта без цукру) 600 г (можна свіжу ягоду або заморожену)
Крохмаль кукурудзяний 40-50 г.
Цукор 100 г. за смаком.
Вода 80 мл.
Розмір дека – 34х38 см.
Приготування:
Приготуємо начинку. Кукурудзяний крохмаль змішати із водою до однорідності.
У сотейник покласти чорну смородину та цукор. Поставити сотейник на середній вогонь та варити до повного розчинення цукру. Потім влити розчинений крохмаль і постійно помішуючи варити до загустіння. Зняти з вогню, остудити до кімнатної температури.
Готовий корж акуратно, щоб не зламати, знімаємо з дека і прямо на папері переносимо на рівну поверхню. Потім за допомогою лінійки та гострого ножа підрізаємо, підрівнюючи, краї та розрізаємо навпіл. Усі обрізки перекладаємо в окрему миску для крихти. Виходить два однакові прямокутники.
Одну заготовку змастити половиною ягідної начинки. Поверх начинки покласти другий корж. І його теж поступово змастити начинкою, що залишилася.
Обрізки тіста подрібнити в крихту.
Поступово розподілити крихту поверх начинки і акуратно притиснути до неї, щоб потім крихта не сильно обсипалася. Залишимо на 1-2 години, щоб коржі просочилися.
Потім наріжте на тістечка – використовуйте гострий ніж із довгим лезом. Я розрізала на 10 тістечок. Тістечко виходить дуже смачне – ніжне та розсипчасте