Повітряний яблучний пиріг! Випічка за мотивами «Шарлотки»!

Всі знають знаменитий пиріг «Шарлотка»: славиться він тим, що легко приготувати – і чудовим смаком.

Але, виявляється, і його можна трохи модернізувати, щоб вийшов справжній шедевр кулінарії. Повітряний яблучний пиріг, зроблений за нашим рецептом, виходить дуже смачним, ароматним і повітряним. Тісто легко піднімається і тримається навіть після того, як випічку дістали з духовки. Яблук багато не буває: тому в нашому пирозі їх по максимуму – і за рахунок них він соковитий, ароматний, яскравий і красивий.

Необхідні інгредієнти

250 грам пшеничного борошна;

3 великих яйця;

200 грам цукру;

200 грам м’якого вершкового масла;

250 грам кефіру або натурального йогурту;

10 грам розпушувача;

¼ чайної ложки солі;

цедра одного апельсина;

100 мілілітрів соку апельсина;

1 чайна ложка екстракту ванілі;

6-7 великих яблук;

50 грам родзинок.

Як приготувати повітряний яблучний пиріг

Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо середніми кубиками. Одне яблуко залишимо для прикраси пирога.

Перекладаємо в миску, додаємо трохи лимонного соку, щоб не потемніли, і перемішуємо.

Ізюм промиваємо і сушимо, але не замочуємо. Викладаємо в миску з фруктами.

В окремий посуд вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор. Все збиваємо міксером до пишної світлої маси.

Додаємо до яєць м’яке вершкове масло і теж збиваємо.

Вливаємо кефір кімнатної температури і перемішуємо.

Додаємо екстракт ванілі, цедру апельсина і апельсиновий сік. Швидко перемішуємо.

У суміш просіюємо борошно, змішане з розпушувачем. Все перемішуємо міксером.

У тісто додаємо яблука з родзинками і з’єднуємо інгредієнти.

Форму для запікання застеляємо пергаментом. Пергамент змащуємо маслом.

Перекладаємо в форму тісто і розподіляємо рівномірно.

На тісто викладаємо часточки яблук: для прикраси.

Пиріг відправляємо запікатися в духовку на 45-50 хвилин, при 180 градусах.

Готовність пирога можна перевірити зубочисткою. Яблука на пирозі змащуємо джемом (можна апельсиновим).

Випічку зверху присипаємо цукровою пудрою.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *