Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Топ-5 найкращих рецептів рибних котлет. Виходять ніжні і дуже смачні

Топ-5 найкращих рецептів рибних котлет. Виходять ніжні і дуже смачні

Viktor
18 Жовтня, 202518 Жовтня, 2025 Коментарі Вимкнено до Топ-5 найкращих рецептів рибних котлет. Виходять ніжні і дуже смачні

Рибні котлети в кунжуті

Для приготування рибних котлет можна використовувати кілька видів замороженої риби. Причому одна з них може бути жирна, а друга – більш пісна. Перед приготуванням дістаньте рибу з морозилки і залиште при кімнатній температурі. Якщо на кухні дуже жарко, краще перекласти її на полицю холодильника. Промийте разморожену тушку. За допомогою гострого ножа зніміть шкірку. Це легко зробити, якщо риба разморожена в повному обсязі.

Вам знадобиться:

  • Хек свіжоморожений – 450 г
  • Манна крупа – 3 ст. л.
  • Сіль, перець чорний, запашний перець – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 120 г
  • Кріп – 4 гілочки
  • Насіння кунжуту – для панірування

Спосіб приготування:

Якщо у вас не готове філе, то відокремте філе від хребтової кістки. Наріжте філе шматочками і подрібніть в м’ясорубці або в комбайні. Перемістіть його в зручну глибоку миску.

Очистіть невелику цибулину і пропустіть через м’ясорубку. Якщо в подрібненій цибулі дуже багато соку, відіжміть його, щоб фарш не вийшов рідкуватим. Додайте цибульну кашку до подрібненої риби. Вмішайте цибулю в фарш. Насипте манну крупу. Перемішайте.

Кріп наріжте дрібними шматочками. Додайте до фаршу. Приправте сіллю, меленим чорним і запашним перцем. Вимішуйте фарш близько 5-7 хвилин. Потім злегка відбийте, піднімаючи його і кидаючи назад в миску. Таким чином фарш стане більш щільним і при готуванні не розвалиться. Візьміть невелику порцію рибного фаршу. Обваляйте в кунжуті.

Підготуйте форму або деко для запікання. Застеліть пергаментним папером. Для формування котлет можна використовувати формочки для печива. Рибну кульку, запанірувати в кунжуті.

Розігрійте духовку до 180-190 градусів. Запікайте до рум’яної скоринки. Час випікання для кожної духовки індивідуальне, але в середньому становить 25-35 хвилин.

Картопляно-рибні котлети (пісні)

Ці котлети виручать в тому випадку, коли філе риби мало, а сім’я велика. Пропорції 50 на 50 допоможуть ще й знизити собівартість страви, а картопля додасть котлетам пишності.

Вам знадобиться:

  • Картопля- 500 г
  • Філе хека – 500 г
  • Цибуля середня – 2 шт.
  • Рослинна олія – 4 ст. л.
  • Панірувальні сухарі – 7-8 ст. л.
  • Зелень кропу рубана – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Картоплю відварити в мундирі, очистити теплою. Поки вариться картопля, тушку хека перетворюємо в філе. Дрібно поріжте одну цибулину і обсмажте з 1 ст. л. олії.

Картоплю з рибою і однієї сирою цибулиною пропустіть через м’ясорубку, потім додайте смажену цибулю, сіль, перець і дрібно порізаний кріп. Все добре вимішайте. Сформуйте котлети, обваляйте в сухарях і обсмажте з двох сторін.

До котлет можна приготувати овочевий салат, подати кетчуп.

Котлети з білої риби

Вам знадобиться:

  • Філе білої риби (щука) – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Петрушка свіжа – ½ пучка
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – ½ ст. л.
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Перець мелений, сіль – за смаком
  • Манна крупа – 1-2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Прокрутіть філе в м’ясорубці разом з петрушкою. Подрібніть цибулю. Додайте всі інші інгредієнти, крім борошна і манки.

Перемішайте як слід. Потім додайте суміш борошна і манки і розмішайте до однорідного стану. Закривши плівкою, відправте фарш в холодильник мінімум на 60 хвилин. Без цього котлети будуть розсипатися. Можна поки приготувати гарнір.Дістаньте фарш з холодильника і зліпіть з нього котлети. Ще один важливий момент: обов’язково сильно нагріваємо олію на сковороді, інакше котлети знову ж можуть розсипатися або почнуть прилипати до поверхні. Обсмажуємо до готовності.

Прості рибні котлети

Найпростіший рецепт з мінімумом інгредієнтів. Для додання виразнішого смаку – в фарш можна додати обсмажену цибулю, моркву, яблуко або сир.

Вам знадобиться:

  • Риба (філе хека, тріски, морського окуня) – 500 г
  • Батон (білий) – 100 г
  • Кріп або петрушка – 1 пучок
  • Часник – 1 зубчик
  • Сухарі панірувальні – 120 г
  • Сіль, перець – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Спосіб приготування:

Білий батон заливаємо холодною водою. Ми залишаємо на 12-15 хвилин.

Часник дрібно рубаємо, а зелень шаткуємо.

Віджимаємо від зайвої води розм’яклий батон і разом з шматочками риби пропускаємо його через м’ясорубку.

Туди ж додаємо рубаний часник, зелень, сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішуємо до однорідної консистенції – фарш готовий.

Тепер набираємо цілу столову ложку рибної маси, викладаємо її в попередньо змочену у воді долоню і формуємо круглу або овальну котлетку товщиною від півтора до двох сантиметрів. Обвалюють заготовки в панірувальних сухарях.

Смажимо рибні котлети з обох сторін до золотистої скоринки, в основному на один бік йде близько 3-4 хвилин. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму, підливаємо в сковороду приблизно 3-4 столові ложки води, прикриваємо її кришкою і тушкуємо котлети до повної готовності близько п’яти хвилин.

Рибні котлети з минтая

Для зв’язування фаршу в даному випадку використовується льняне борошно.

Вам знадобиться:

  • Минтай- 800 г
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Рис – 2 ст. л.
  • Панірувальні сухарі – 2 ст. л.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Лляне борошно – 2 ч. л.
  • Сушена чи свіжа зелень – 30 г
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Пропустіть рибне філе та цибулю через м’ясорубку.

Лляне борошно залийте шістьма столовими ложками окропу. В результаті утворюється маса, схожа на сире яйце. Рис відварити в підсоленій воді. Трохи остудити.

Всі інгредієнти з’єднайте в одній великій мисці. Додайте панірувальні сухарі і сушену зелень. Фарш посоліть і поперчіть. В добре вимішаний фарш додайте дві столові ложки рослинної олії.

З отриманого фаршу зліпити котлети середнього розміру. Обваляйте їх у борошні. Підсмажте котлети на добре розігрітій сковороді на рослинній олії.

Джерело

Навігація записів

Ніжний шоколадний торт на окропі — простий, вологий, ідеальний до чаю 
Стармер запропонував “миpний план” для України за прикладом Гази – Axios

Related Articles

Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Viktor
4 Грудня, 20254 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Viktor
4 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Святковий салат Ананас: ефектний і смачний

Viktor
3 Грудня, 20253 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Святковий салат Ананас: ефектний і смачний

Цікаве за сьогодні

  • Щoмісяця призивають близько 30 тисяч осіб, цього мaло: нардеп Коcтенко закликав посилити мобілізацію
  • Мерц поспішає до Брюсселя: боротьба за заморожені активи РФ входить у вирішальну фазу – Politico
  • У нaродної депутатки Скoроход проходять обшуки, підозрюють в отриманні хaбaря
  • У Чeчні через удaр дрона в будівлі Грозний-сіті прогримів вибyх
  • НАЗК виявило незаконне збaгачення на понад 23 млн грн закарпатського митника
  • Гетманцев пов’язав низькі зарплати українців з невисокою продуктивністю їхньої роботи
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes