Новини України сьогодні

  • НОВИНИ
  • ЖИТТЯ
  • ПОРАДИ
  • ЗДОРОВ’Я
  • КУХНЯ
  • ГУМОР
  • ЦІКАВО
  • Home
  • КУХНЯ
  • Пампушки терті: рецепт від Пані Стефи

Пампушки терті: рецепт від Пані Стефи

Viktor
15 Жовтня, 202515 Жовтня, 2025 Коментарі Вимкнено до Пампушки терті: рецепт від Пані Стефи

“Терті” – тому що розтираємо масло, цукор і жовтки.

  • 1 кг муки
  • палочка дріжджів (100 гр)
  • півлітри молока
  • півпачки масла
  • 150-200 грам цукру (залежить чи хочете солодші чи прісніші)
  • пів чайної ложечки солі
  • пів келішка горілки або 2 ложки спирту
  • 8-10 жовтків (або 8 жовтків і 2 цілих яйця)
  • ванільний цукор, стерта цедра цитрини чи помаранча
  1. Розтерти масло з цукром до білого, потім додавати по одному жовтку і втирати щоб цукор розчинився, додати туди ванільний цукор і цедру
  2. Дріжджі розвести теплим молоком , дати ложку цукру і кілька ложок муки – дати розчинитися
  3. Пересіяти муку в велику миску, як розчина забродить – влити її в муку.

Сполучити 1 + 2 + 3 -> в миску з мукою додати розчину і терті жовтки з цукром, посолити, додати горілку і вимісити  тісто. Має вийти м’яким але відставати від рук.

Поставити миску з тістом в тепле місце щоб росло, накрити рушником. Ходити на пальчиках

Я роблю пампушки так: розтачую шар  тіста, потім вирізаю шклянкою кружальця, ставлю на середину начинку і накриваю другим кружальцем, і потім зліплюю по периметру. Або – розтачати пласт тіста – на половині розкласти “квадратно-гніздовим способом” начинку, наприклад вишеньки, накрити другою половиною тіста, і шклянкою повирізати пампушки.

Як підійде в 2 рази по об’єму – обім’яти і робити пампушки. Зроблені пампушки розкласти на стільниці, накрити і дати ще раз підрости, і аж тоді смажити.  Якщо не дати вирости – будуть засильно рости під час смаження і можуть тріскатися.

Перед смаженням здмухніть з кожної пампушки зайву муку, особливо знизу – тоді в баняку буде менше чому горіти.

Смажити пампушки треба в добре розігрітій олії (180*), але вогонь під банячком має бути невеликим. Банячок для смаження має бути досить широким і бажано з грубим дном, під дно добре поставити розсікач,  щоб нагрівання було рівномірне. В баняк з олією додати моркву, розрізану поздовж навпіл – вона забиратиме на себе всю сажу. Пампушків на один сеанс смаження має бути стільки, щоб вони вільно плавали і мали місце ще трішки вирости.

Опускати в олію пампушки треба тою стороною, що росла (верхньою), відразу накрити покришкою на 2-3 хвилинки, а як підсмажаться з одного боку, то відразу, перевернути і вже не накривати.

Посмажені пампушки виймати на тацю, застелену паперовими рушничками, щоб забрати зайву олію. Посмажені і вистуджені пампушки припудровуємо “цукром-пудром”

Найбільше я люблю пампушки з рожею або вишнею. Але колись мене частували пампушком з (увага!) бананом – і це божественно Тому не бійтеся експериментувати.

Ну, і “правильні галицькі пампушки” мають білі пасочки на талії 

Навігація записів

Моя сім’я від них у захваті! Картопляні зрази з м’ясом. Дуже смачні
Чи можна молитися лежачи: священник дав неочікувану відповідь

Related Articles

Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Viktor
4 Грудня, 20254 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Ледачі вареники з картоплі: смачно і просто

Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Viktor
4 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Цибулеві котлети. Так смачно, що навіть м’яса не треба!

Святковий салат Ананас: ефектний і смачний

Viktor
3 Грудня, 20253 Грудня, 2025 Коментарі Вимкнено до Святковий салат Ананас: ефектний і смачний

Цікаве за сьогодні

  • У Чeчні через удaр дрона в будівлі Грозний-сіті прогримів вибyх
  • НАЗК виявило незаконне збaгачення на понад 23 млн грн закарпатського митника
  • Гетманцев пов’язав низькі зарплати українців з невисокою продуктивністю їхньої роботи
  • Літaк Зeленського в Ірлaндії переслiдували невідомі дрони військового типу – The Journal
  • Бійці спецпідрозділу ГУР знuщило російський вuнuщувач МіГ-29 в окyпованому Кpиму. ВIДЕО 
  • Сирcький: Укрaїнські військові утримують північну частину Пoкровська та блoкують спроби обходу міста
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes