Я дуже люблю еклери, але, чесно кажучи, вони рідко коли мені вдавалися. То ж було шкода часу і витрачених продуктів. Я йшла в магазин, купувала еклери, але за смаком вони не дотягували до тих, які я запам’ятала ще з дитинства. Але нещодавно я побачила цей рецепт і тепер спекти миску домашніх смачнезних еклерів для мене не проблема.
В заварних тістечках не так важливий рецепт, як саме технологія приготування тих тістечок. Поділюся з Вами рецептом і технологією, сподіваюся у всіх вийде!
Інгредієнти для тіста:
- Вода – 250 мл.
- Борошно – 150 г.
- Масло – 120 г.
- Яйця (великі) – 4 шт.
- Сіль – щіпка.
Покроковий рецепт приготування:
Наливаємо воду, в каструлю кладемо сіль і масло, ставимо на вогонь має добре кипіти, всипаємо борошно, вимішуємо дерев’яною ложкою (так зручніше) збираємо тісто в кулю, ще декілька секунд вимішуємо забираємо з вогню.
Далі тісто має бути не гарячим, не холодним, а теплим, по одному кладемо яйце, тією ж ложкою вимішуємо його з тістом, і так з кожним яйцем. Можна міксером, але це тісто дуже розлітається по кухні.
Як маєте кондитерський мішечок, то кладіть в нього, ні – то беріть чайну ложку, набирайте тісто з розміром в горіх, накладайте на форму з відстанню 5 см, бо дуже виростають. Форму нічим не змащувати, і стелити теж не треба, хіба не якісна поверхня, то змастіть.
Духовка має бути добре розігріта температура 200 °, печете 15 хвилин збавляєте температуру до 180° печете ще 10-15 хвилин. Тістечка мають бути не білі, не жовті, а наближено до коричневого кольору, так як на фото, як візьмете в руку спечене тістечко, воно легке, вага не відчутна.
Готуємо крем:
- Молоко – 0,5 л.
- Борошно – 2 ст. л. (повні).
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л. (повні).
- Цукор – 200 г.
- Яйце – 1 шт.
- Ванілін.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Масло вершкове (82%) – 200 г.
Приготування крему:
Частину молока з цукром ставимо на вогонь, в другій половині розводимо крохмаль і борошно і яйце, тоненькою цівкою вливаємо в гаряче молоко постійно помішуємо варимо до загустіння.
М’яке масло збити, поступово додаючи заварну масу кімнатної температури , збиваємо до кінця , і сік лимона. До частини готового крему , я додала 70 г топленого чорного шоколаду з 2 столові ложки молока, вийшли еклери з двома кремами, ванільний і шоколадний.
Начиняємо тістечка також кондитерським мішечком, або робимо надріз знизу і чайною ложкою.