Рецепт маринаду для шашлику, розказав мені родич-вірменин. Через 40 хвилин м’ясо готове!

У такому маринаді навіть суха яловичина вийде досить непогано!

Шашлик. Вірменський маринад.

Рецепт маринування шашлику не буде претендувати на звання єдино вірного рецепта. Однак цим рецептом поділився один досить старий вірменин, який як людина не поганий, і кухар досить хороший. Загалом, такий спосіб маринування цікавий за кількома параметрами: маринується досить швидко (40 хвилин), м’ясо в маринаді без холодильника доби троє нормально себе почуває (ну, при 25-28 градусах – нормально, головне на пригрів не ставити), і дуже швидко прожарівается – рази в півтора-два швидше, ніж зазвичай.

Ніяких оцтів, майонезів, вам не буде потрібно. Тільки нормальну, нерафіновану соняшникову олію.

Далі – спеції. Ну, в загальному по смаку, але дещо є важливе: перець (з пекучих) тільки чорний, для аромату – запашний. Є вкрай бажаним коріандр. Це все потрібно зробити досить грубого помелу – без шматочків, але і не в порошок.

На дно емальованої посудини ллємо 200 мілілітрів масла, закидаємо спеції. Суха кінза (трохи) і тархун вітаються. Сіль – розраховуйте на кількість м’яса. Гарненько перемігують. І залишаємо насичуватися.

Далі нам потрібно багато цибулі. Півкіло на півтора кілограма м’яса, як мінімум.

Ріжемо цибулю уздовж, четвертинками (якщо завеликий, можна на 6 частин). Одну, найдрібнішу, або половинку дуже дрібно кришимо і гарненько жмакаем з невеликою кількістю солі.

Все кидаємо в маринад, добре перемішуємо.

У такому маринаді навіть суха яловичина вийде досить непогано, але краще за все взяти свинячий ошийок.

М’ясо ріжемо крупно, соковитіше вийде. Ну, якщо баранину візьмете, можна і дрібніші.

Закладаємо в маринад, гарненько, мнучи, рукою вимішуємо …

Цибулинки, які на поверхні виявилися, повертаємо зрізами до м’яса і Придавлюємо. Якщо планується смажити не найближчим часом, раджу поверх ще пріперчіть і залити олією так, щоб м’ясо було покрито повністю.

Тепер поясню, чому такий шашлик смажиться швидше: масло, витаплівая і вигорить, прогріває його зсередини, але при цьому не дає пересушити. Єдиний недолік – капая, жир частіше підпалює вугілля, тому стежити потрібно і тушкувати. Ну і перевертати їх частіше бажано.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *