Смачні та ситні котлети без м’яса! П’ять рецептів!

Пропонуємо приготувати пісні котлети, які ні чим не поступаються м’ясним. Ваші близькі та родичі залишаться дуже задоволені. Ця страва не затримається на вашому столі.

Капустяні котлети.

Вам знадобиться:

  • Капуста – 1,5 кг.;
  • Олія рафінована – 2 столові ложки;
  • Вода – 1 склянка;
  • Манна крупа – ½ склянки;
  • Сіль;
  • Кріп;
  • Кмин;
  • Суміш перців;
  • Панірувальні сухарі.

Для соусу:

  • Сік томатний – 0,5 склянки;
  • Часник – 2 зубки;
  • Петрушка – 10 гр.

Спосіб приготування:

  1. Капусту дрібно наріжте. Візьміть каструлю, покладіть капусту, додайте олію, воду та протушкуйте 20 хвилин.
  2. Додайте манку, ретельно перемішайте.
  3. Після зніміть каструлю з плити та додайте спеції. Почекайте поки охолоне.
  4. Сформуйте котлети, обваляйте в сухарях та обсмажте на пательні до золотистої скоринки.
  5. Приготуйте соус: Часник розчавіть під пресом, петрушку подрібніть та додайте до томатного соку.

Подавати разом із соусом.

Смачного!

Морквяні котлети.

Вам знадобиться:

  • Морква – 1 кг.;
  • Борошно – 0,5 склянки;
  • Сіль;
  • Перець;
  • Паприка;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Олія – 2 столові ложки;
  • Панірувальні сухарі.

Для соусу:

  • Мед – 3 чайні ложки;
  • Гірчиця — 3 чайні ложки;
  • Волоські горіхи, подрібнені – 1 чайна ложка.

Спосіб приготування:

  1. Почистьте моркву, наріжте тонкими слайсами. Налийте води та тушкуйте до повного приготування.
  2. Потім подрібніть блендером та додайте борошно, постійно перемішуючи, для того, щоб не утворилися грудки.
  3. Проваріть суміш 10 хвилин, додайте спеції.
  4. Цибулю наріжте дрібним кубиком та обсмажте на пательні.
  5. З’єднайте всі інгредієнти та залишіть охолоджуватися.
  6. Сформуйте котлети, обваляйте в сухарях та обсмажте на пательні до золотистої скоринки.
  7. Зробіть соус змішавши всі інгредієнти.
  8. Подавати до столу разом з соусом.

Смачного!

Гречані котлети з шампіньйонами.

Вам знадобиться:

  • Гречка – 1 склянка;
  • Шампіньйони – 300 гр.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Житній хліб – 100 гр.;
  • Часник – 2 зубки;
  • Сіль;
  • Перець;
  • Петрушка;
  • Приправа для фаршу;
  • Панірувальні сухарі.

Для соусу:

  • Борошно – 50 гр.;
  • Вода – 50 мл.;
  • Сіль;
  • Сік лимону;
  • Мускатний горіх.

Спосіб приготування:

  1. Гречку зваріть без солі. Залишіть охолоджуватися.
  2. Цибулю наріжте дрібним кубиком, моркву натріть на буряковій тертці, гриби наріжте та обсмажте на пательні.
  3. Хліб намочіть водою.
  4. Гречку, гриби, моркву, цибулю, хліб та спеції подрібніть у блендері.
  5. Сформуйте котлети, обваляйте в сухарях та обсмажте на пательні до золотистої скоринки.
  6. Зробіть соус. Борошно розведіть разом з водою та обсмажте на пательні. Додайте сік лимону, мускатний горіх та сіль.
  7. Подавати до столу разом з соусом.

Смачного!

Котлети з квасолі.

Вам знадобиться:

  • Квасоля – 1 склянка;
  • Картопля – 1 шт.;
  • Морква 1 шт.;
  • Сіль;
  • Перець;
  • Часник – 2 зубки;
  • Панірувальні сухарі.

Для соусу:

  • Прованські трави;
  • Томати – 2 шт.

Спосіб приготування:

  1. Відваріть квасолю.
  2. Моркву та картоплю відваріть. Коли охолонуть почистьте.
  3. Цибулю наріжте дрібним кубиком та обсмажте на пательні.
  4. Всі інгредієнті перекрутіть на м’ясорубці, додайте спеції.
  5. Сформуйте котлети, обваляйте в сухарях та обсмажте на пательні до золотистої скоринки.
  6. Зробіть соус. Обсмажте томати разом з спеціями.
  7. Подавати до столу разом з соусом.

Смачного!

Гарбузові котлети.

Вам знадобиться:

  • Гарбуз – 1 кг.;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Картопля – 1 шт.;
  • Вода – 0,5 склянки;
  • Олія для смаження;
  • Манна крупа – 0,5 склянки;
  • Спеції;
  • Панірувальні сухарі.

Для соусу:

  • Олія рафінована;
  • Часник.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз натерти на буряковій тертці.
  2. Наріжте цибулю та картоплю дрібним кубиком.
  3. Всі інгредієнти обсмажте на пательні. Додайте води та протушкуйте 20 хв.
  4. Додайте манну крупу, перемішайте та проваріть 10 хв.
  5. Залишіть страву остигати, додайте спеції.
  6. Сформуйте котлети, обваляйте в сухарях та обсмажте на пательні до золотистої скоринки.
  7. Зробіть соус. Часник подрібніть під пресом та підігрійте з олією, поки часник не розчиниться.
  8. Подавати до столу разом з соусом.

Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *